fc hermannstadt i-a fixat prețul lui ianis stoica. nu acceptă mai puțin de ”o sumă cu 7 cifre”
Foto: FC Hermannstadt

Ianis Stoica, tânărul atacant de 21 de ani al echipei Hermannstadt, este aproape de a face pasul în străinătate. După ce a impresionat în tricoul naționalei României U21, marcând două goluri decisive în victoria cu 3-1 împotriva Elveției, Stoica ar putea părăsi echipa sibiană contra unei sume considerabile.

Cristian Cernodolea, avocatul și reprezentantul fotbalistului, a confirmat într-un interviu pentru GSP.ro că există discuții concrete cu echipe din Major League Soccer (MLS) și cu bulgarii de la CSKA Sofia.

fc hermannstadt i-a fixat prețul lui ianis stoica. nu acceptă mai puțin de ”o sumă cu 7 cifre”

Discuții avansate pentru transfer: „Suma începe de la 7 cifre”

Cristian Cernodolea a explicat că Hermannstadt nu este dispusă să renunțe la Ianis Stoica pentru mai puțin de un milion de euro, un preț justificat de forma și constanța atacantului în ultimii ani. „Prețul nu este unul accesibil, orice discuție începe de la o sumă cu 7 cifre”, a precizat avocatul jucătorului. „Stoica este într-o ascensiune, a fost unul dintre cei mai constanți tineri jucători din Superliga în ultimele două sezoane și dorește să facă pasul într-un campionat mai puternic”, a adăugat acesta.

Stoica și-a câștigat reputația prin evoluțiile bune la Hermannstadt, dar și prin contribuția sa semnificativă la calificarea României U21 la Campionatul European din 2025. După meciul spectaculos împotriva Elveției, interesul cluburilor din afară a crescut, iar telefonul reprezentanților săi a început să sune tot mai des. „Este firesc ca telefonul să sune pentru un astfel de jucător. Au fost contacte concrete din MLS și, da, este adevărat că au existat discuții cu cei de la CSKA Sofia până în ultima zi de mercato”, a mai spus Cernodolea.

Stoica, determinat să plece din țară: „Vreau să joc în străinătate”

Ianis Stoica și-a exprimat clar dorința de a părăsi România și de a juca într-un campionat mai competitiv. „Nu vreau să mai joc în România, afară este următorul meu pas. Mă simt bine la Hermannstadt, dar când va veni momentul, voi pleca”, a declarat atacantul după victoria naționalei U21. El a vorbit și despre experiențele trecute, în special despre despărțirea de Universitatea Cluj, echipă la care a fost împrumutat înainte de a ajunge la Hermannstadt. „La U Cluj nu am fost respectat. Am fost scos din echipă în cantonament și asta m-a făcut să plec.”

Mihai Stoica despre Ianis: „E un număr 9 pentru o echipă care joacă pe spații”

În trecut, Ianis Stoica a fost considerat o mare promisiune la FCSB, însă nu a reușit să se impună la echipa bucureșteană, fiind împrumutat la Universitatea Cluj și ulterior vândut la Hermannstadt. Mihai Stoica, managerul FCSB, a explicat decizia de a nu conta pe tânărul atacant. „Ianis, după părerea mea, nu este un fotbalist de bandă, el este un număr 9 pentru o echipă care joacă pe spații. Are execuții excelente și cere mingea foarte bine. Dar noi aveam nevoie de alt tip de jucător la acel moment”, a declarat oficialul FCSB.

Momentul oportun pentru o schimbare

Având deja experiența a 5-6 sezoane în Superliga, Ianis Stoica pare gata să își continue cariera într-un campionat de nivel superior. Ascensiunea sa rapidă și contribuția la naționala U21 au atras atenția unor cluburi importante din străinătate, iar Hermannstadt se pregătește să îl cedeze pe unul dintre cei mai promițători jucători ai săi.

Deși Ianis este concentrat pe finalul de sezon cu Hermannstadt, este clar că viitorul său este legat de o plecare în străinătate, unde vrea să-și arate adevăratul potențial. „Momentan sunt focusat pe Hermannstadt, dar când va veni momentul, sunt pregătit să plec și să demonstrez ce pot într-un alt campionat”, a subliniat Stoica.

4o

Ultima oră