consiliul județean sibiu a operaționalizat ghișeul unic de eficiență energetică

Înființat în baza OUG 92/2024, Ghișeul unic de eficiență energetică funcționează la sediul Consiliului Județean Sibiu, strada General Magheru nr. 14, cu program de luni până joi, între orele 09.00 – 15.00,  vinerea 09.00 – 12.00.

consiliul județean sibiu a operaționalizat ghișeul unic de eficiență energetică

Această structură a Direcției Strategii și Proiecte are rolul de a sprijini entitățile de la nivel național în vederea implementării și atingerii indicatorilor asumați în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 16 – RePowerEU, pentru apelurile:

  • INVESTIȚIA I7: „Renovare ce vizează eficiența energetică combinată cu instalarea de panouri solare pe clădirile rezidențiale unifamiliale, numai pentru gospodăriile sărace din punct de vedere energetic și pentru consumatorii de energie vulnerabili” (dedicat doar persoanelor vulnerabile)
  • INVESTIȚIA I4: „Schema de granturi sub formă de bonuri valorice pentru accelerarea utilizării energiei din surse regenerabile de către gospodării” (dedicat atât persoanelor vulnerabile cât și populației generale)

Astfel, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a lansat cele două programe mai sus amintite care sunt destinate atât peroanelor și familiilor vulnerabile, cât și populației generale. Prin intermediul celor două apeluri de proiecte, vor fi acordate vouchere cu valori cuprinse între 5.000 și 20.200 euro în vederea eficientizării energetice a locuințelor.

Fondurile sunt nerambursabile și în funcție de program și categoria de beneficiari, pot fi finanțate lucrări de termoizolare, înlocuire tâmplărie PVC, montare de panouri fotovoltaice și baterii de stocare, în baza unor proiecte care urmează a fi depuse de operatori economici atestați în domeniul construcțiilor și instalațiilor.

Informații suplimentare legate de activitatea noii structuri și de actualele programe de finanțate sunt disponibile pe pagina www.cjsibiu.ro / Secțiunea „Ghișeul Unic de Eficiență Energetică”.

Ultima oră