dispariția învăluită în mister a angelikăi, studentă la teologie în sibiu. poliția încă o caută

Angelika Maurer, studentă la Facultatea de Teologie din Sibiu, a dispărut în 8 februarie 2023. De mai bine de un an și jumătate, nimeni nu mai știe nimic de ea. Plecarea ei a fost învăluită în mister și nici până în ziua de astăzi nimeni nu a putut desluși ce s-a întâmplat. Polițiștii o caută periodic în Pădurea Dumbrava, locul unde au fost găsite majoritatea dintre lucrurile ei. 

dispariția învăluită în mister a angelikăi, studentă la teologie în sibiu. poliția încă o caută

Dispariția Angelikăi Maurer va rămâne un caz tulburător din istoria Sibiului. Tânăra, în vârstă de 24 de ani, studentă la Teologie, a plecat în 8 februarie 2023 de la căminul în care locuia fără să spună cuiva ce are de gând să facă. Nu a vorbit cu familia, dar nici cu prietenii. A luat cu ea cheile, telefonul mobil, portofelul și o țigară electronică. Toate obiectele personale aveau să fie găsite de anchetatori, câteva săptămâni mai târziu, în Pădurea Dumbrava.

dispariția învăluită în mister a angelikăi, studentă la teologie în sibiu. poliția încă o caută
Sursa: Facebook/Profil Public

Citește și: Imagini cu Angelika Maurer. Traseul parcurs de studenta dispărută

Absența fetei le-a pus semne de întrebare mai întâi profesorilor de la facultate. Aceștia au luat legătura cu mama tinerei după o săptămâna în care nu au mai văzut-o la cursuri, lucru extrem de neobișnuit pentru ea, fiind o studentă conștiincioasă. Apoi, în 15 februarie 2023, unul dintre frații ei a luat legătura cu poliția, sesizând dispariția, și toată lumea a intrat în alertă. 

Zilele ce au urmat au fost extrem de dificile pentru cei care au cunoscut-o. Extrem de multă lume s-a mobilizat atunci pentru a o găsi. Sute de persoane, rude, prieteni, colegi de facultate, dar și oameni care nu o știau, s-au alăturat poliției la cea mai mare operațiune de căutare din istoria recentă a Sibiului. Camerele de supraveghere au surprins-o pe Angelika deplasându-se spre Pădurea Dumbrava, astfel că acela a fost locul unde s-au desfășurat cele mai multe dintre acțiuni. Fata a fost căutată apoi la mănăstiri și stâne din țară, însă fără vreun rezultat. 

Citește și: Cea mai mare acțiune de căutare. Sute de oameni în Pădurea Dumbrava, pe urmele studentei dispărute 

Angelika este căutată în continuare

Luni întregi s-a lucrat pentru a depista locația studentei, însă toate pistele pe care au mers oamenii legii s-au înfundat la un moment dat. Angelika a dispărut fără a lăsa urme. Ba mai mult, lucrurile găsite în pădure și în camera de cămin păreau puse „cu mâna”, deloc la întâmplare. 

dispariția învăluită în mister a angelikăi, studentă la teologie în sibiu. poliția încă o caută

La un an și opt luni de la dispariție, polițiștii încă o mai caută, fiind ajutați, în teren, de angajații Direcției Silvice Sibiu. Până la acest moment, nu există noutăți în cazul Angelikăi Maurer. 

„Dosarul privind dispariția acestei tinere, precum și dosarul penal înregistrat la nivelul Parchetului de pe lângă Judecatoria Sibiu privind aceeași persoană, se află în continuare în atenția polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale. La acest moment se efectuează verificări în bazele de date ale Poliției Române, cercetări criminalistice și, periodic, căutări în teren, în special în Pădurea Dumbrava, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Direcției Silvice Sibiu. Din păcate, până la acest moment, rezultatul este negativ, persoana dispărută nefiind depistată”, a precizat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu. 

Ultima oră