vin primele 30 de microbuze electrice pentru elevii navetiști din județul sibiu (foto)

Consiliul Județean Sibiu va primi în zilele următoare primele 30 de microbuze școlare electrice dintr-un total de 56, achiziționate prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Aceste microbuze, destinate elevilor navetiști, vor contribui la îmbunătățirea transportului școlar în județ.

vin primele 30 de microbuze electrice pentru elevii navetiști din județul sibiu (foto)

Din cele 56 de microbuze, 41 vor avea o capacitate de 8 + 1 locuri, iar 15 vor fi de 16 + 8 locuri. Achiziția acestora a fost posibilă printr-un contract semnat cu Ministerul Educației, iar microbuzele sunt dotate cu facilități moderne, precum climatizare, sistem de ancoraj pentru elevii cu dizabilități, rampe electrice de acces, truse de prim ajutor și stații de sonorizare.

Recepția microbuzelor de 8 + 1 locuri va avea loc în perioada următoare, urmată de un instructaj privind utilizarea acestora, înainte de predarea către primării. Această inițiativă reprezintă un pas important în sprijinul elevilor și în promovarea unui transport școlar ecologic.

vin primele 30 de microbuze electrice pentru elevii navetiști din județul sibiu (foto) vin primele 30 de microbuze electrice pentru elevii navetiști din județul sibiu (foto) vin primele 30 de microbuze electrice pentru elevii navetiști din județul sibiu (foto) vin primele 30 de microbuze electrice pentru elevii navetiști din județul sibiu (foto) vin primele 30 de microbuze electrice pentru elevii navetiști din județul sibiu (foto)

Ultima oră