înghesuială mare pentru posturile de șoferi la isu sibiu. sunt zeci de candidați înscriși

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu continuă să fie o instituție atractivă pentru candidații care doresc să ocupe funcții în cadrul acesteia, în special pentru posturile de conducători de autospeciale. Potrivit inspectorului șef al ISU Sibiu, Lucian Trefaș, numărul celor care aplică pentru aceste poziții este în creștere, dar există încă provocări privind retenția personalului.

înghesuială mare pentru posturile de șoferi la isu sibiu. sunt zeci de candidați înscriși

 

70 de candidați pentru 10 posturi de șoferi

În cadrul unei conferințe de presă din 16 octombrie, inspectorul șef Trefaș Lucian a explicat situația privind recrutările și procedurile de angajare în cadrul instituției. ,,În momentul ăsta avem pentru 10 posturi de conducători autospeciale, 70 de dosare complete și verificate”, a declarat acesta, subliniind interesul crescut pentru aceste poziții care necesită anumite calificări speciale, cum ar fi permisul de conducere categoria C.

„Autospecialele au anumite limite de vârstă și necesită cunoștințe specifice, dar asta nu îi împiedică pe mulți să își dorească aceste posturi. Este o competiție acerbă, având în vedere că doar 10 posturi sunt disponibile”, a adăugat inspectorul șef.

înghesuială mare pentru posturile de șoferi la isu sibiu. sunt zeci de candidați înscriși

ISU Sibiu – o instituție atractivă pentru angajați

Trefaș a subliniat, de asemenea, că ISU Sibiu continuă să fie o instituție atractivă pentru cei care doresc o carieră stabilă și provocatoare. ,,Din fericire, noi suntem o instituție foarte atractivă. Oprim oamenii să plece și, totodată, aducem oameni noi. Inclusiv menținerea procentului de încadrare se face prin două metode: aducem oameni și oprim oamenii să plece”, a explicat acesta.

Atragerea de personal nou nu este doar rezultatul cererii pentru posturile de conducători de autospeciale, ci și datorită absolvenților din academiile de profil, inclusiv de la Boldești și din Sibiu. În plus, Trefaș a menționat că ISU a primit recent absolvenți din ultimii doi ani de la Academia Tehnică din București.

Problema lipsei de personal – moștenirea plecărilor masive

Cu toate că interesul pentru ocuparea posturilor în cadrul ISU este mare, problema lipsei de personal persistă. Trefaș a explicat că principala cauză nu este lipsa aplicanților, ci plecările masive din trecut. ,,Cauza din trecut cu siguranță sunt plecările, nu venirile. S-au făcut foarte multe campanii de încadrare și am încadrat foarte mulți oameni”, a precizat acesta.

Deși s-au realizat eforturi semnificative pentru încadrarea de personal nou, problema principală a fost permisivitatea cu care cadrele puteau părăsi sistemul. ,,Problema noastră nu era încadrarea, ci permisivitatea cu care puteai să părăsești sistemul”, a subliniat Trefaș.

Pentru a combate această problemă, au fost adoptate prevederi legale care îngrădesc pensionarea anticipată parțială în cadrul Ministerului Afacerilor Interne (M.A.I.). Aceste măsuri au fost implementate pentru a limita plecările, oferind astfel o mai mare stabilitate în structura de personal a instituțiilor.

Ultima oră