fc hermannstadt a scăpat de o nouă depunctare. rotar: ”s-a plătit tot”

FC Hermannstadt este cu banii la zi și nu are nicio problemă cu monitorizarea financiară efectuată de Federația Română de Fotbal, astfel că nu mai riscă nicio depunctare. 

fc hermannstadt a scăpat de o nouă depunctare. rotar: ”s-a plătit tot”

Clubul sibian așteaptă în aceste zile să primească ultima tranșă din drepturile tv, o treime din suma totală de încasat de la firma EAD. Două treimi din drepturile tv au fost virate în vară, înainte de startul Superligii.

Conform regulamentelor FRF, la data de 15 octombrie, orice echipă care avea datorii neplătite mai vechi de luna iunie, cu data scadentă la 30 septembrie, era depunctată. În calcul sunt luate restanțele către bugetul de stat, către foști sau actuali angajați și către alte cluburi. Ultimul caz în care o formație din Superligă a fost penalizată a fost în decembrie 2022, când FC Hermannstadt a pierdut nouă puncte. De atunci, însă, clubul sibian a devenit unul dintre cele mai stabile financiar din primul eșalon.

”Am plătit totul fără să încasăm drepturile tv. Drepturile tv se plătesc în perioada următoare. Noi am plătit de săptămâna trecută tot ce era necesar pentru monitorizare” a anunțat Claudiu Rotar, unul dintre acționarii de la FC Hermannstadt.

Cum se cunoaște, acționarul principal Ștefan Băcilă și-a anunțat recent retragerea de la club, fapt care ar putea aduce pe viitor probleme financiare.

După ce s-a clasat sezonul trecut pe locul 9, FC Hermannstadt primește din drepturile de televiziune 1.570.000 euro, circa o treime din bugetul clubului, care însumează 4,8 milioane de euro. Primăria Sibiu contribuie și ea cu 1,34 milioane de euro pe Agenda de Sport. FC Hermannstadt își completează bugetul din vânzarea de jucători, care a devenit principala sursă de finanțare pentru club.

CITEȘTE ȘI: FC Hermannstadt la un pas să piardă un jucător important. “Americanii sunt interesați”

Sibiul își asigură bugetul pentru acest sezon încă din iarnă, dacă îl vinde pe Ianis Stoica în SUA, la Real Salt Lake, prețul estimat fiind de 1,3 milioane de euro.

Ultima oră