decizia comisiei de etică a ulbs în cazul lui eugen iordănescu
Sursa foto: ULBS

Comisia de Etică a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu a luat o decizie în cazul profesorului Eugen Iordănescu, acuzat de abuz de putere de către zeci de studenți. 

decizia comisiei de etică a ulbs în cazul lui eugen iordănescu

Zeci de studenți de la Facultatea de Psihologie a ULBS au sesizat, în luna mai a acestui an, metodele de predare ale profesorului universitar Eugen Iordănescu, pe care le consideră abuzive. Comisia de Etică a analizat sesizarea acestora, luând decizia de a trimite hotărârea către rectorul Sorin Radu.  

Citește și: Zeci de studenți acuză modul de predare al profesorului Eugen Iordănescu: „Din cauza lui m-am lăsat de facultate”

„În ceea ce privește cercetarea Comisiei de Etică a ULBS, care a avut ca obiect săvârșirea de către prof. univ. dr. Eugen Iordănescu a unor fapte apreciate ca fiind posibile încălcări ale Codului de Etică și Deontologie Universitară și a Cartei ULBS, confirmăm faptul că în data de 16 octombrie 2024, Rectorul ULBS a primit hotărârea Comisiei de Etică, a luat act de aceasta și va pune în executare cu celeritate măsurile care se impun”, spun reprezentanții ULBS.

În Carta ULBS există prevederi clare cu privire la respectarea standardelor de confidențialitate a dosarelor Comisiei de Etică, art. 5(8) al capitolului Comisia de Etică din Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu stabilind expres: „Accesul terților la dosarul de caz pe durata desfășurării anchetei va fi interzis, cu excepția reprezentanților legali ai părților și, atunci când faptele fac subiectul unei investigații oficiale a organelor de stat autorizate. După soluționarea cazului, accesul terților la dosar va fi interzis, cu următoarele excepții: reprezentanții legali ai părților în cazul unui recurs, membrii organismului de recurs, organele de stat autorizate, atunci când faptele fac subiectul unei investigații oficiale, cercetătorii, exclusiv în interesul cercetării academice și cu respectarea unor standarde stricte de confidențialitate.” Prin urmare, până la soluționare, hotărârea nu va fi făcută publică pe site-ul universității. 

Citește și: Cum se apără Eugen Iordănescu în fața acuzațiilor de abuz ale studenților: „M-am asigurat că nici un student nu a promovat fără un minim nivel de pregătire. (…) Această atitudine nu m-a făcut să fiu foarte iubit de unii studenți”

Ultima oră