aproape 300 de cazuri de pneumonie în această săptămână în județul sibiu

A început sezonul de supraveghere a gripei și infecțiilor respiratorii în județul Sibiu: peste 1600 de cazuri de răceală și aproape 300 de pneumonii.

aproape 300 de cazuri de pneumonie în această săptămână în județul sibiu

În perioada 7-13 octombrie 2024, în județul Sibiu s-au înregistrat 1616 cazuri de Infecții Acute de Căi Respiratorii Superioare (IACRS), conform datelor centralizate de furnizorii de servicii medicale. Numărul este în creștere față de săptămâna precedentă, când au fost raportate 1340 de cazuri. Cele mai afectate grupe de vârstă sunt 5-14 ani și 15-49 ani. De asemenea, au fost raportate 41 de internări, dintre care 24 au fost la sugari între 0-1 an.

În aceeași săptămână, s-au înregistrat 275 de cazuri de pneumonie și primul caz de gripă, care a necesitat internare, dar nu a fost confirmat în laborator.

Medicii recomandă respectarea măsurilor de igienă personală și un stil de viață sănătos pentru prevenirea îmbolnăvirilor, precum și vaccinarea antigripală pentru persoanele expuse riscului de complicații, cum ar fi vârstnicii, gravidele și cei cu afecțiuni cronice.

Ultima oră