a început sezonul escrocheriilor cu cazări de revelion la sibiu. sfaturi ca să nu cădeți în plasa țeparilor

A început sezonul escrocheriilor cu cazările de Revelion. Odată cu creșterea interesului pentru a găsi o cazare în perioada sărbătorilor de iarnă, au apărut și problemele legate de anunțurile false, care afectează atât turiștii, cât și proprietarii legitimi de unități de cazare.

a început sezonul escrocheriilor cu cazări de revelion la sibiu. sfaturi ca să nu cădeți în plasa țeparilor

În fiecare an apar diverși indivizi , în special pe platformele de vânzare precum OLX.ro sau Publi24, care postează anunțuri cu locații care nu le aparțin. Mai exact, țeparii cer avans folosindu-se fotografii furate de pe rețele sociale. Anul acesta au început să apară anunțuri false, mai multe cazări fiind vizate inclusiv din Transilvania. Doritori de a face un profit rapid înainte de sărbători, escrocii s-au folosit de fotografiile cazării și au anunțat că este disponibilă pentru închirierea de Revelion. Pe pagina oficială de facebook, reprezentanții cabanei au făcut anunțul cu privire la înșelătorie.

Vă aducem la cunoștință că au apărut anunțuri false pe internet care indică că locația noastră ar fi disponibilă pentru Revelion. Dorim să vă informăm ferm că aceste anunțuri sunt false, iar Sweet Retreat Vlădeasa nu este disponibilă de Revelion!

Vă recomandăm să verificați cu atenție orice anunț găsit pe internet și să vă asigurați că accesați întotdeauna site-ul nostru oficial pentru informații corecte privind disponibilitatea”, se arată pe pagina de facebook a cabanei.
a început sezonul escrocheriilor cu cazări de revelion la sibiu. sfaturi ca să nu cădeți în plasa țeparilor
Sursa foto: Facebook

Recomandări ale reprezentanților de hoteluri din Sibiu despre fraude

Reprezentanții Hotelului Apollo din Sibiu vin cu mai multe recomandări cu privire la cei care se află în căutarea unei locații unde să petreacă Revelionul sau Crăciunul. Aceștia spun că fraudele legate de cazări sunt tot mai întâlnite în ultima perioadă, din acest motiv oamenii trebuie să fie mult mai precauți.

„Din păcate, fraudele legate de cazările pentru sărbătorile de iarnă sunt o problemă tot mai întâlnită, iar turiștii trebuie să fie extrem de vigilenți pentru a evita neplăcerile”, spune un reprezentant la Hotelului Apollo din Sibiu.

Aceștia recomandă ca cei interesați de cazare să utilizeze platforme consacrate de rezervări online, precum Booking, Expedia, care au sisteme bine puse la punct de verificare a proprietăților și un serviciu de asistență pentru clienți în caz de probleme. Acestea oferă și posibilitatea de a citi recenzii reale ale clienților anteriori.

O importanță majoră o are și verificarea paginilor oficiale ale unităților de cazare. Aceștia spun că dacă o persoană rezervă direct pe site-ul unei unități de cazare, este important să se asigure că acesta este site-ul oficial. Verificarea datelor de contact și a prezenței pe rețelele sociale poate oferi o confirmare suplimentară a legitimității unității.

Un alt pas ar trebui să fie reprezentat de cercetarea recenziilor online. „Este esențial să se consulte recenziile disponibile pe diverse platforme. Dacă există prea puține recenzii sau acestea sunt prea generale ori prea pozitive, poate fi un semnal de alarmă. Clienții ar trebui să caute detalii și experiențe autentice relatate de alți turiști”, a transmis Radu Vasile,
Front Office Manager la Hotel Apollo.

a început sezonul escrocheriilor cu cazări de revelion la sibiu. sfaturi ca să nu cădeți în plasa țeparilor
Sursa foto: Booking

Atenție la prețurile foarte mici!

Cei aflați în căutarea unei cazări trebuie să fie foarte atenți la prețurile prea mici. „O ofertă care pare prea bună pentru a fi adevărată este de obicei un semnal de alarmă. Prețurile neobișnuit de scăzute pentru cazare de Revelion, o perioadă foarte căutată, pot indica o posibilă înșelătorie”, mai spune Radu.

De asemenea, plata cu cardul sau alte metode sigure oferă o protecție suplimentară, deoarece multe bănci sau instituții financiare permit recuperarea sumelor plătite în caz de fraudă. Este recomandat să se evite transferurile bancare directe către conturi necunoscute.

Foarte importantă este și comunicarea directă cu proprietarul locației. „Dacă există vreo îndoială, turiștii ar trebui să ia legătura telefonic cu unitatea de cazare pentru a verifica existența rezervării. Este important ca toate detaliile (confirmarea rezervării, condițiile de anulare, politica de check-in) să fie clare și documentate”, clarifică acesta.

Un alt pas îl reprezintă verificarea licenței de funcționare. Pentru o siguranță suplimentară, turiștii pot verifica dacă unitatea de cazare este înregistrată la autoritățile locale sau pe site-urile oficiale care listează unitățile autorizate. Cu aceste precauții, turiștii își pot reduce considerabil riscul de a cădea victime ale înșelătoriilor”, a concluzionat Radu Vasile.

Sfaturi de la Poliția Sibiu

IPJ Sibiu le recomandă celor aflați în căutarea unei cazări de Revelion să verifice atent toate informațiile cu privire la unitatea de cazare și să fie atenți la ofertele speciale. De asemenea, este recomandată folosirea autentificării în doi pași și să utilizeze o metodă de plată sigură

În cazul  în care ajungeți victima unei astfel de fraude, Poliția sugerează raportarea imediată a fraudei. „Dacă sunteți victima unei fraude online, raportați-o imediat autorităților depunând o plângere oficială la Poliție. De asemenea, informați Directoratul Național de Securitate Cibernetică fie telefonic la numărul 1911, fie prin e-mail la alerts@dnsc.ro, pentru a contribui la prevenirea unor astfel de incidente în viitor”, a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu, Luciana Lazăr.

 

 

 

Ultima oră