usr sibiu a depus listele pentru alegerile parlamentare. echert și cibu, capi de listă la deputați și senat (foto)

Preşedintele Organizaţiei Judeţene USR Sibiu, Ruxandra Cibu-Deaconu, candidează pentru Senat de pe primul loc al listei depuse la Biroul Electoral Judeţean, iar liderul filialei municipale Sibiu a USR, Adrian Echert, ocupă primul loc pe lista pentru Camera Deputaţilor.

usr sibiu a depus listele pentru alegerile parlamentare. echert și cibu, capi de listă la deputați și senat (foto)

„Cred că a venit timpul să aducem oameni noi în politica Sibiului şi să trimitem în Parlament oameni tineri, oameni care vin din rândul sibienilor, care muncesc cinstit, care plătesc taxe şi care vor un viitor mai bun, mai sigur şi mai liniştit la ei acasă. Asta este ce ne dorim noi şi pentru asta le cerem votul sibienilor”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, Ruxandra Cibu-Deaconu, relatează Agerpres.

În luna iunie, ea a pierdut la alegerile locale cursa pentru postul de primar al municipiului Sibiu, funcţie păstrată de primarul Astrid Fodor (Forumul Democrat al Germanilor din România).

Liderul Organizaţiei Municipale Sibiu a USR, Adrian Echert, a candidat, la alegerile locale, pentru mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu, dar a pierdut în faţa liberalei Daniela Cîmpean.

Potrivit lui Echert, USR Sibiu şi-a propus la alegerile de pe 1 decembrie obţinerea a trei mandate de parlamentari.

„Cel mai bun rezultat pe care noi vrem să îl obţinem – doi deputaţi şi un senator”, a spus Adrian Echert.

Acesta a precizat că plecarea celor doi parlamentari USR Sibiu la alte partide, respectiv la PSD (senatorul Claudiu Mureşan) şi la partidul DREPT (deputatul Marius Vulcan), nu va afecta foarte mult procentul USR la alegerile parlamentare.

„Sunt convins că vor merge o parte din voturi şi în direcţiile respective. În ceea ce priveşte PSD, dacă vă referiţi la Claudiu Mureşan, ieri s-a anunţat lista şi cine este primul. El, practic, nu mai este primul la Senat, loc de unde a plecat de la USR. (…) Deci, din punctul ăsta de vedere, nu cred că are nicio relevanţă. (…) În ceea ce priveşte celălalt coleg care s-a dus către un partid care n-a făcut pragul data trecută şi al cărui scop este de a ne rupe voturi şi atât, nu neapărat să facă pragul, nu cred că ne vor afecta într-o măsură în care să ne pericliteze obiectivele”, a opinat Adrian Echert.

usr sibiu a depus listele pentru alegerile parlamentare. echert și cibu, capi de listă la deputați și senat (foto)

Ultima oră