sibienii care aruncă cadavre de animale în râuri scapă basma curată. dsvsa explică de ce

Zilele trecute, cadavrul unui porc a fost observat în râul Cibin, în zona cascadei de pe Rusciorului. Acesta nu este un caz izolat, alți sibieni au mai aruncat în trecut leșuri în zona râului Cibin. DSVSA Sibiu susține că aceste cazuri sunt foarte rare, iar  de cele mai multe ori proprietarii animalelor care ajung în râu, rămân nesancționați.

sibienii care aruncă cadavre de animale în râuri scapă basma curată. dsvsa explică de ce

Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentară explică de ce sibienii care aruncă cadavre de animale în râu nu pot fi sancționați. Directorul DSVSA spune că astfel de situații sunt totuși destul de rare la nivelul Sibiului, iar cadavrele animalelor nu au elementul de identificare, fiind eliminat de proprietari înainte de a arunca leșul.

„Când au fost constatate asemenea situații (foarte rar) nefiind identificat animalul (elementul de identificare fiind eliminat de proprietar) nu am putut aplica sancțiuni”, a declarat Șerban Țichindelean, directorul DVSA Sibiu.

Directorul DSVSA Sibiu clarifică faptul că odată ce sunt depistate cadavre ale animalelor în apropierea râului, se fac verificări în zonă. În unele cazuri crescătorii de animale au fost sancționați pentru igiena precară și au fost depistate chiar și cazuri de pestă porcină.

Ecarisarea cadavrelor întregi sau a părţilor de cadavre ale animalelor deţinute moarte sau sacrificate din speciile listate, în conformitate cu articolul 22 alineatul (3) din Reg. 687/2019. Responsabilitatea îi revine proprietarului gospodăriei, UAT-ului SIBIU, medicilor veterinari de liberă practică împuterniciți (MVLPÎ) și DSVSA Sibiu.

Citește și: Porc mort aruncat în Cibin în zona cascadei de pe Rusciorului (foto)

Ultima oră