prima reacție a lui eugen iordănescu, după acuzațiile că a hărțuit studenți. poliția s-a autosesizat
Sursa: investigatoria.ro

Eugen Iordănescu a făcut primele declarații în urma scandalului de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, unde zeci de studenți de la Psihologie l-au acuzat că are metode abuzive de predare. Poliția s-a autosesizat în acest caz, chiar dacă nu au fost depuse plângeri.

prima reacție a lui eugen iordănescu, după acuzațiile că a hărțuit studenți. poliția s-a autosesizat

Zeci de studenți de la Facultatea de Științe Socio-Umane, specializarea Psihologie, din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au depus, la începutul lunii iunie, o sesizare către conducerea instituției, acuzându-l pe profesorul universitar Eugen Iordănescu că are un comportament abuziv la cursuri. Studenții au acuzat, în principal, că profesorul îi umilește, li se adresează cu dispreț și le pune în pericol rezultatele.

Citește pe larg acuzațiile studenților, AICI

Eugen Iordănescu a făcut primele declarații în urma acuzațiilor ce i s-au adus. El spune că sesizarea a venit ca o răzbunare din partea unor studenți care nu au promovat examenul la materia lui. „Contextul în care se petrece această întâmplare este următorul: 24 de studenți din anul doi, din anul universitar anterior, au picat examenul la această materie. Drept urmare, au cerut prin această reclamație, ca eu să fiu înlocuit și ei să dea examenul cu alt profesor, în așa fel încât să nu mai repete anul”, a spus Eugen Iordănescu pentru observatornews.ro. 

Cât despre acuzațiilor conform cărora profesorul universitar le adresa studenților întrebări despre viața intimă, Iordănescu a precizat că au avut loc discuții în legătură cu teme „sensibile” cu care se vor întâlni în cabinete, când vor fi psihoterapeuți. 

„Nu am purtat niciodată o discuție de viață intimă sau personală cu studenții mei, s-au intervievat reciproc în prezența tuturor în legătură cu teme sensibile cu care se vor întâlni în cabinet. De la depresie, tristețe, prima dragoste”, a precizat Eugen Iordănescu pentru stirileprotv.ro. 

Poliția s-a autosesizat

Studenții nu au depus până în acest moment plângeri la poliție, sesizarea fiind analizată de Comisia de Etică a universității. Cu toate acestea, IPJ Sibiu s-a autosesizat. 

„La nivelul IPJ Sibiu nu au fost depuse plângeri sau sesizări, însă ne-am autosesizat, iar în prezent sunt desfășurate  activități de verificare a aspectelor prezentate în spațiul public iar în funcție de rezultat, se va stabili încadrarea juridică și vor fi luate măsurile legale în consecință”, a precizat Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Ultima oră