ianis stoica despre situația de la fc hermannstadt: “când va veni momentul voi pleca”
Foto: Ionuț Iordache - GSP

După ”dubla” reușită marți pentru naționala U21 a României, care a învins reprezentativa similară a Elveției cu 3-1, jucătorul lui FC Hermannstadt, Ianis Stoica a anunțat că își dorește să plece în străinătate.

ianis stoica despre situația de la fc hermannstadt: “când va veni momentul voi pleca”

Cu Ianis Stoica marcator a două goluri în meciul decisiv din Giulești, 3-1 cu Elveția, naționala de tineret a României s-a calificat la Europeanul de tineret din 2025. Fericit după jocul excelent prestat pentru naționala condusă de Daniel Pancu, Ianis Stoica a cerut să fie mai respectat de către analiști și oamenii de fotbal și solicită să se vorbească mai mult despre el.  În plus, a anunțat că își dorește un transfer în străinătate, care s-ar putea realiza chiar în iarnă.

CITEȘTE ȘI: Meci genial făcut de Ianis Stoica de la FC Hermannstadt la Tineret. Două goluri care califică Naționala la EURO (video)

”Am fost foarte tensionat înainte de joc, a fost cel mai important meci pentru mine. Vin și de la o echipă de play-out, consider că după această calificare ar trebui să fiu un pic mai respectat. Nu e ușor ca de la o echipă de play-out să te impui la U21 și să joci cu astfel de adversari. Consider că trebuie să fiu mai respectat și să se vorbească un pic mai mult și despre mine. Mă simt bine, sunt respectat la Sibiu, dar când va veni momentul voi pleca. Afară, nu mai vreau în țară!” a anunțat în GSP jucătorul lui FC Hermannstadt, care este curtat de o echipă din SUA.

CITEȘTE ȘI: FC Hermannstadt la un pas să piardă un jucător important. “Americanii sunt interesați”

Ianis este dorit în iarnă de Real Salt Lake, echipă din prima ligă a SUA. Americanii par dispuși să ofere suma cerută de clubul sibian, circa 1,3 milioane de euro, dar și să asigure un salariu de lux pentru jucător.

”A fost o alegere înțeleaptă să vin la Sibiu”

În continuare, Ianis Stoica a discutat despre perioada petrecută la U Cluj și despărțirea cu scandal de „șepcile roșii”, explicând care a fost motivul rupturii.  ”Am făcut alegeri… și când am plecat de la U Cluj s-a vorbit, că nu știu ce… Ca să zic acum adevărul, am fost scos din echipă în cantonament. Nu am fost absolut deloc respectat și de asta am plecat de la U Cluj. Nu vreau să arunc cu noroi, s-a aruncat mult în mine. Am vrut să vorbesc despre asta, a fost o alegere înțeleaptă și mă simt foarte bine la Sibiu. Dar acum simțeam că e momentul să vorbesc și despre mine un pic. Consider că trebuie să mi se dea mai multă încredere”, a continuat jucătorul sibienilor pentru susrsa citată.

”Suntem peste multe echipe din Europa”

Mijlocașul stânga nu înțelege cotele extrem de ridicate ale unor adversari din țările de Vest, care pe teren nu prea se confirmă. Elvețienii au un lot de tineret cotat la 49,5 milioane de euro, o valoare mai mult decât dublă comparativ cu cea a „tricolorilor mici”, doar 20,5 milioane de euro.

”Chiar înainte de meci ne uitam pe cotele elvețienilor. Nu știu cine le dă cotele alea, niste sume fabuloase, dar nu au mișcat în fața noastră.  Consider că trebuie să fim mult mai respectați în Europa. Probabil și din această cauză plecăm mereu cu șansa a doua, că ăia sunt cotați mai bine. Nu există așa ceva, consider că suntem peste multe echipe din Europa, doar că ne trebuie puțin curaj. Au calitate, nu pot spune altceva, dar mi se pare că suntem peste ei. Este Elveția, dar România este peste ea, a comentat șeptarul naționalei U21.

ianis stoica despre situația de la fc hermannstadt: “când va veni momentul voi pleca”
Foto: Ionuț Iordache – GSP

Ultima oră