cel mai mare dovleac din lume, cumpărat cu peste 20.000 de dolari
foto TVRinfo

Cel mai mare dovleac din lume, numit Rudy, a fost prezentat recent în Half Moon Bay, California, cântărind impresionant peste o tonă! Acesta a fost cultivat de un fermier pasionat, care a investit timp și efort în îmbunătățirea calității solului pentru a obține această minunăție a naturii.

cel mai mare dovleac din lume, cumpărat cu peste 20.000 de dolari

Dovleacul nu va fi transformat în plăcintă, ci va fi sculptat pentru evenimentele de Halloween, păstrându-și astfel forma originală pentru a aduce bucurie și fascinație la festivalurile dedicate acestei sărbători, notează TVRinfo.

Titlul de cel mai mare dovleac a fost decernat în cadrul celei de-a 51-a ediții a concursului Mondial de dovleci din Half Moon Bay, oraș cunoscut ca fiind capitala mondială a dovleacului. Deși doborârea recordului anterior ar fi fost recompensată cu un premiu special de 30.000 de dolari, câștigătorul va primi peste 20.000 de dolari, o sumă calculată în funcție de greutatea dovleacului.

Rudy a fost cumpărat de proprietarul unui lanț fast-food și va ocupa un loc de cinste la un festival dedicat Halloweenului. Secretul obținerii unui dovleac uriaș, așa cum a dezvăluit cultivatorul, stă în calitatea solului.

Acest eveniment nu doar că celebrează excelența agricolă, dar și aduce împreună comunitatea pentru a sărbători frumusețea și diversitatea naturii.

Ultima oră