O așezare getică a fost descoperită în zona secțiunii 3 de pe Autostrada Sibiu – Pitești. Arheologii presupun că locuirea așezării ar fi încetat din cauza unei inundații puternice.
Arheologii au descoperit în cercetarea arheologică a sitului 4 – Șuici, ocazionată de construirea secțiunii 3 a autostrăzii Sibiu – Pitești, o așezare getică, locuirea din acest punct fiind distrusă de o puternică inundație. Această locuire de perioadă getică a fost observată prin cercetarea arheologică a unui număr de 14 complexe. Este cunoscut faptul că geții realizau „terasări” în zonele în care se stabileau, situl cercetat aici nefiind o excepție, se arată într-o postare realizată de arheologul expert, Corina Borș.
„De menționat și faptul că a fost posibil și documentarea faptului că zona, terasa înaltă de pe partea stângă a văii superioare a Topologului, a fost locuită și în perioada bronzului mijlociu, artefactele și complexele descoperite putând fi atribuite culturii Tei”, mai spune arheologul.
Cercetarea arheologică preventivă a acestui sit este realizată prin colaborarea dintre Muzeul Național de Istorie a României și Muzeul Județean Aurelian Sacerdoteanu din Râmnicu Vâlcea. Prin cercetările arheologice preventive de amploare prilejuite de construcția autostrăzii menționate, microregiunea Tigveni – Sălătrucu (de-a lungul văii superioare a Topologului) și nu numai, anume și cea dintre Sălătrucu (jud. Argeș) și Racovița (jud. Vâlcea), oferă date noi care completează în chip semnificativ repertoriul arheologic al acestora.