vremea în următoarele 2 săptămâni: vin ploile și scad drastic temperaturile

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, 14-28 octombrie. Vremea va intra într-un proces de răcire în toată țara, cu ploi și temperaturi care vor coborî până la pragul de îngheț în unele zone.

vremea în următoarele 2 săptămâni: vin ploile și scad drastic temperaturile

Până în data de 19 octombrie vremea se va răci ușor și treptat; media maximelor va ajunge la 13 grade, iar a minimelor în jurul pragului de îngheț. În următoare 3 zile se va încălzi cu aproximativ 4 grade, apoi media maximelor va avea variații între 13 și 18 grade, iar a minimelor între 1 și 6 grade. Condiții de ploaie slabă vor fi în primele două zile și după data de 22 octombrie.

Cum va fi vremea la munte

În prima săptămână, media temperaturilor maxime nu va avea variații prea mari și se va situa în jurul valorii de 7 grade. La începutul celei de-a doua săptămâni, temperaturile vor mai urca ușor, astfel că media maximelor va fi de 11…12 grade, urmând ca spre finalul intervalului să revină la valori de 7…8 grade.

Minimele vor fi de 2 grade la începutul intervalului și vor coborî până în data de 19 octombrie, când vor ajunge la valori medii de -2 grade. După această dată, media minimelor va crește treptat și se va situa peste pragul de îngheț, dar nu va depăși 3 grade. Probabilitatea de ploaie va fi mai ridicată în intervalele 15 – 17 octombrie, 20 – 22 octombrie și 25 – 27 octombrie.

Ultima oră