pedeapsa blândă primită de un sibian care i-a dat soției cu toporul în cap

Un sibian în vârstă de 60 de ani a fost condamnat la închisoare pentru tentativă de omor după ce, în primăvara acestui an, și-a lovit soția cu un topor în cap, după care a bătut-o. 

pedeapsa blândă primită de un sibian care i-a dat soției cu toporul în cap

Fapta a avut loc la finalul lunii mai, iar individul a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor în data de 10 octombrie 2024. 

Femeie lovită cu toporul

Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de 31 mai 2024 într-o localitate din județul Sibiu. Femeia stătea în pat în dormitorul locuinței, moment în care soțul s-a năpustit asupra ei cu un topor. Potrivit datelor din rechizitoriu, agresorul a lovit-o de două ori în zona capului. Femeia a încercat să se apere și a fost lovită și peste braț. „Persoana vătămată a reușit să-i smulgă din mână toporul, aruncându-l către dulapul din cameră, după care a încercat să se ridice din pat, însă inculpatul a prins-o de ambele mâini și i-a pus un genunchi pe piept, imobilizând-o, timp în care a lovit-o cu pumnii”, se arată în rechizitoriul publicat pe rejust.ro. 

Într-un final, femeia a reușit să scape de agresor și a fugit din locuință. A ieșit în stradă și s-a întâlnit cu o vecină, căreia i-a povestit ce s-a întâmplat, sunând-o totodată și pe fiica ei, în vârstă de 15 ani, care era la practică la școală. Fata a venit într-un suflet acasă și a sunat la 112, solicitând o ambulanță, întrucât mama ei sângera. La fața locului a venit și poliția. „A observat că mama sa prezintă urme de sânge la nivelul capului, precum și pe obiectele de îmbrăcăminte, având un prosop înfășurat în jurul capului, care de asemenea era plin de sânge”, se mai arată în rechizitoriu. 

Femeia le-a povestit polițiștilor despre agresiune, amintind totodată că, în urmă cu o zi, avusese o discuție în contradictoriu cu soțul ei în legătură cu o datorie pe care acesta o avea față de un vecin. Bărbatul a fost violent verbal atunci, amenințând-o că o va omorî. „Nu a luat în serios actele de amenințare, punându-le pe seama faptului că numitul consumă frecvent băuturi alcoolice”, potrivit rechizitoriului. 

Condamnat la închisoare

În timp ce femeia a fost transportată la spital, unde a rămas internată 6 zile, expertiza medico-legală indicând că va avea nevoie de 35-40 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare, bărbatul a fost dus la secție. A fost reținut, iar ulterior arestat preventiv.

În cursul urmăririi penale, el a recunoscut parțial fapta, spunând că într-adevăr a lovit-o cu un topor, dar nu a imobilizat-o și nu a bătut-o. El a recunoscut și că a amenințat-o cu moartea în trecut, dar asta fiindcă și ea îl amenințase pe el. Potrivit declarațiilor femeii și a fiicei lor, bărbatul fusese internat de mai multe ori la Spitalul de Psihiatrie, reieșind că prezintă „tulburare mixtă de personalitate și sindrom de dependență etanolică”. Fapta de tentativă de omor a fost săvârșită însă cu discernământ. 

Instanța a stabilit, luna aceasta, o pedeapsă pentru sibian. El va sta în închisoare 3 ani și 6 luni pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor. 

Ultima oră