lucrări de plombare la curciu, mihăileni și vecerd. se montează indicatoare noi pe alte 5 drumuri județene

Drumuri și Poduri SA Sibiu continuă, în această săptămână, lucrările de reparații și întreținere a drumurilor județene, în cadrul Programului anual finanțat de Consiliul Județean Sibiu. Intervențiile vizează atât plombări și întreținerea carosabilului, cât și marcaje rutiere și lucrări de siguranță pe diferite sectoare.

lucrări de plombare la curciu, mihăileni și vecerd. se montează indicatoare noi pe alte 5 drumuri județene

Printre cele mai importante lucrări programate în această perioadă se numără:

Plombări și Marcaje Rutiere:

  • DJ 106 (ieșire Sibiu – Cornățel) și DJ 104D (int. DJ 106 – limita județ Brașov) vor beneficia de plombări cu beton asfaltic, prin decapare și frezare. Aceste lucrări au ca scop îmbunătățirea suprafeței carosabile și prelungirea duratei de viață a drumului.
  • Marcaje rutiere longitudinale și transversale se vor realiza pe DJ 141A (Șeica Mare – int. DJ 106), pentru a asigura o mai bună vizibilitate și siguranță pentru participanții la trafic.

Lucrări de Siguranță Rutieră:

  • Pe DJ 106A (Curmătură – Păltiniș), se va continua montarea de parapet metalic, o măsură necesară pentru prevenirea accidentelor în zonele cu risc crescut.
  • De asemenea, pe DJ 106D (Cisnădioara – int. DJ 106A) și pe DJ 106 (int. DJ 105A – Agnita) se vor vopsi parapetele metalice și mânerele curente ale podurilor pentru îmbunătățirea vizibilității în condiții de trafic nocturn sau meteo nefavorabil.

Curățare Șanțuri și Toaletarea Vegetației:

  • Pe mai multe drumuri județene, inclusiv DJ 106G (Poiana Sibiului – Dobârca), se vor desfășura lucrări de curățare a șanțurilor și rigolelor, atât manual, cât și mecanizat. Aceste măsuri sunt necesare pentru a preveni acumularea de apă pe carosabil și pentru a evita deteriorarea drumului.
  • Totodată, pe DJ 142E (Dârlos), DJ 142J (Șeica Mică) și DJ 106B (Șoroștin), se va cosi mecanizat vegetația ierboasă de pe marginea drumului, pentru a asigura vizibilitatea și siguranța circulației.

Alte Lucrări Esențiale:

  • Pe DJ 142A (Curciu) și DJ 141A (Mihăileni – Vecerd) se vor executa plombări cu sort și emulsie, în timp ce pe DJ 142A (Curciu) se va vopsi mână curentă a podului și se va aduce la profil acostamentul drumului prin tăiere mecanizată.
  • Lucrări de defrișare a suprafețelor cu tufișuri și arbuști cu diametrul mai mic de 10 cm, precum și degajarea terenului de frunze și crengi vor avea loc pe DJ 106A (Curmătură – Păltiniș) și DJ 106G (Gusu), pentru a asigura o mai bună vizibilitate și siguranță rutieră.

Lucrările Realizate Săptămâna Trecută:

Săptămâna trecută, echipele de la Drumuri și Poduri SA Sibiu au finalizat o serie de lucrări importante, printre care:

  • Marcaje rutiere longitudinale și transversale pe DJ 142B (Bazna – limită județ Alba), DJ 142H (Bazna – Bazna Băi) și DJ 106C (pod Seviș – Cisnădie).
  • Plombări cu sort și emulsie pe drumurile DJ 106S (int. DJ 106 – Vurpăr), DJ 141A (Mihăileni) și DJ 142A (Curciu).
  • Curățirea rigolelor și degajarea terenului de frunze și crengi pe mai multe sectoare, inclusiv DJ 106A (Curmătură – Păltiniș) și DJ 106G (Poiana Sibiului – Dobârca).

Prin aceste intervenții, Drumuri și Poduri SA Sibiu urmărește menținerea în stare optimă a drumurilor județene și asigurarea siguranței în trafic pentru toți utilizatorii rețelei rutiere din județul Sibiu.

Ultima oră