cățel furat din şelimbăr. o mamă afectată cere ajutorul comunității (video)

Pe data de 11 octombrie, Ioana Curta a postat pe rețelele sociale o cerere disperată de ajutor, după ce cățelul ei pomeranian a fost furat la ora 08:44, din zona Cisnădie, Şelimbăr, Sibiu.

cățel furat din şelimbăr. o mamă afectată cere ajutorul comunității (video)
video
play-sharp-fill

În mesajul ei, Ioana a povestit cum un bărbat aflat la volanul unui Ford Tranzit a oprit în fața casei sale de pe strada Carpenului și a luat cățelușul care tocmai ieșise pe poartă. „Vă rog să mă ajutați! Sper că e un suflet bun și l-a luat doar ca să nu iasă în stradă!!! Îl aștept să mă contacteze și să îl aducă de unde l-a luat,” a scris Ioana pe Facebook.

cățel furat din şelimbăr. o mamă afectată cere ajutorul comunității (video)

Reacția și demersurile întreprinse

După dispariția cățelului, Ioana a făcut plângere la Poliția Șelimbăr, imediat ce a realizat că acesta a fost furat. În ultimele zile, ea a adunat mai multe informații utile în caz. „Am găsit numărul mașinii și am identificat că aceasta era inscripționată pe lateral, având un site cu un brand. Am sunat la ei astăzi dimineață, dar mi-au spus că mașina a fost vândută acum un an și jumătate și că nu pot să îmi ofere informații despre noul proprietar. Bănuiesc că numărul maşinii ar putea fi G204ME sau G204WE.” a explicat Ioana. cățel furat din şelimbăr. o mamă afectată cere ajutorul comunității (video)

Implicarea autorităților

Conform declarațiilor sale, Poliția a înregistrat plângerea și cazul se află acum la Parchet. „Mi-au spus că urmează să fie desemnat un polițist care să se ocupe efectiv de caz. Deocamdată, nu a fost desemnat nimeni,” a precizat Ioana. Cățelul este un pomeranian de aproximativ un kilogram. „Era cățelul fiicei mele și îl avea de aproape doi ani. De când a dispărut, nu mai plânge după el, stă doar în casă,” a adăugat aceasta.

Măsuri de siguranță și apel la comunitate

Ioana a descris momentul în care cățelul a reușit să iasă din curte, un incident neobișnuit având în vedere că acesta nu obișnuia să plece. „A fost o chestie de zece minute. L-am văzut pe cameră cum se plimba stânga-dreapta, apoi a trecut mașina, s-a dat jos omul respectiv și l-a luat,” a relatat Ioana. Ea a apelat la comunitate să se implice, postând pe diverse grupuri de animale și pe rețelele sociale pentru a găsi informații despre cățel.

video
play-sharp-fill

„Am primit multe telefoane, inclusiv capturi de ecran cu numărul de la mașină și fața bărbatului. Toată lumea s-a agitat și s-a implicat,” a concluzionat Ioana, fiind recunoscătoare pentru sprijinul comunității în aceste momente dificile.

Ultima oră