camera de comerț românia intervine în scandalul cu iordănescu și vine cu o acuzație în plus. „cerem autorităților să ia măsuri urgente”

Zeci de studenți de la Facultatea de Psihologie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au reclamat că profesorul Eugen Iordănescu, director al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu, are metode abuzive de predare. CCIR a intervenit în scandalul de la universitatea sibiană, cerând autorităților competente să ia măsuri urgente în acest caz. 

camera de comerț românia intervine în scandalul cu iordănescu și vine cu o acuzație în plus. „cerem autorităților să ia măsuri urgente”

UPDATE

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu a reacționat în urma acuzațiilor aduse de Camera de Comerț și Industrie a României. VEZI AICI dreptul la replică.

Știrea inițială

Eugen Iordănescu, director al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Sibiu și profesor universitar doctor la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu se află în centrul unui scandal de proporții izbucnit în urma unei sesizări semnate de 34 de studenți ai Facultății de Științe Socio-Umane, specializarea Psihologie, către conducerea instituției de învățământ superior. Studenții acuză că profesorul Iordănescu îi umilește în timpul cursurilor, îi obligă să se urce pe mese și scaune ca un mecanism de pedeapsă și le pune întrebări despre viața personală. Pe scurt, studenții reclamă că Iordănescu are o modalitate abuzivă de predare.

camera de comerț românia intervine în scandalul cu iordănescu și vine cu o acuzație în plus. „cerem autorităților să ia măsuri urgente”

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) „condamnă cu fermitate astfel de comportamente și practici și consideră că această atitudine aduce prejudicii deosebite de imagine sistemului educațional și, deopotrivă, întregului sistem cameral din România, solicitând autorităților competente – Ministerului Educației, organelor de cercetare penală etc., luarea de urgență a măsurilor care se impun”.

CCIR aduce o altă acuzație la adresa lui Eugen Iordănescu, de această dată cu privire la Camera de Comerț Sibiu. „De altfel, din perspectivă instituțională, CCIR a sesizat, încă de la începutul anului trecut, instanța judecătorească în legătură cu modalitatea prin care Eugen Iordănescu din funcția de Director general și-a arogat, în mod ilegal, conducerea camerei de comerț sibiene, prin adoptarea unui Statut al acesteia ilegal, contrar Statutului-cadru prevăzut de lege pentru camerele de comerț din România. Alături de Statutul ilegal, un alt exemplu al conduitei abuzive, dincolo de lege, este, cu titlu de exemplu, și “împuternicirea” dată de Eugen Iordănescu, sieși, să reprezinte camera sibiană în cadrul CCIR, potrivit documentului atașat. În plus, sub conducerea lui Eugen Iordănescu, în cazul căruia, în anul 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis definitiv, că acesta a fost colaborator al Securității, CCIA Sibiu a ales să înceteze orice fel de colaborare cu mediul de afaceri local, dar și cu organizațiile similare din teritoriu, inclusiv cu CCIR”, se arată într-un comunicat de presă.

Citește și: Studenții din Sibiu reclamă metodele abuzive de predare ale profesorului Iordănescu: „Din cauza lui am renunțat la facultate”

Ultima oră