se îngroașă gluma pentru iordănescu. ulbs cercetează sesizarea studenților: „nu vom rămâne indiferenți”
Sursa foto: ULBS

Comisia de Etică din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu cercetează sesizarea studenților care l-au acuzat pe profesorul Eugen Iordănescu de abuz de putere. 

se îngroașă gluma pentru iordănescu. ulbs cercetează sesizarea studenților: „nu vom rămâne indiferenți”

La începutul lunii iunie, 34 de studenți din anii II și III ai Facultății de Științe Socio-Umane, specializarea Psihologie, de la ULBS au depus o sesizare către conducerea universității, acuzându-l pe profesorul universitar doctor Eugen Iordănescu că are un comportament abuziv la cursuri. Potrivit unei investigații realizate de jurnaliștii de la INVESTIGATORIA, studenții au scris în sesizare că Iordănescu îi umilește la cursuri, îl obligă să se urce pe mese și scaune în fața clasei, îi întreabă de câte ori au făcut sex, li se adresează într-un mod disprețuitor și le pune în pericol rezultatele, setând termenele limită pentru proiecte în intervale problematice pentru studenți, inclusiv în vacanțe. 

Citește și: Zeci de studenți îl acuză pe profesorul Eugen Iordănescu de comportament abuziv

Reprezentanții universității sibieni au transmis că sesizarea studenților este în curs de cercetare și că nu vor rămâne indiferenți față de soluțiile legale în acest caz.

„Având în vedere constatarea investigației derulate de Investigatoria Press, cu privire la un cadru didactic al ULBS și publicate în data de 10.10.2024, confirmăm faptul că în acest moment există o sesizare depusă la Comisia de Etică a ULBS, care are ca obiect situația descrisă  și că această sesizare este în curs de cercetare.

În mod evident, orice faptă prin care se încalcă normele legale și asupra căreia există soluții judecătorești, atinge, într-o măsură diferențiată (în functie de autor, gravitatea faptei, circumstanțe și împrejurări) imaginea și reputația universității. Nu vom rămâne indiferenți față de soluțiile legale, date de organele competente”, au transmis reprezentanții ULBS.

Ultima oră