Studenți de la AFT Sibiu pe traseul albastru al Ștafetei Veteranilor (foto)

Sentimentul de împlinire și satisfacție adus de voluntariat este resimțit din plin de studenții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, care, alături de alți voluntari, au început să parcurgă traseul albastru al Ștafetei Veteranilor.

Acest eveniment de amploare națională, organizat de Invictus România, a ajuns la cea de-a XI-a ediție și are ca scop omagierea sacrificiilor făcute de eroii României pentru libertate și pace.

Studenți de la AFT Sibiu pe traseul albastru al Ștafetei Veteranilor (foto)

Studenți de la AFT Sibiu pe traseul albastru al Ștafetei Veteranilor (foto)

Peste 1.000 de participanți, atât militari, cât și civili, alergători și cicliști, profesioniști sau amatori, vor străbate aproximativ 3.500 km, traversând peste 50 de localități importante. Ștafeta este împărțită în trei rute distincte, simbolizate de culorile drapelului României: roșu, galben și albastru, reconstituind direcțiile de acțiune ale armatei române în timpul luptelor de eliberare națională.

Destinația finală a acestor rute va fi localitatea Carei, pe 25 octombrie, cu ocazia Zilei Armatei României, marcând ultimul teritoriu eliberat de Armata României în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În drumul lor, voluntarii Invictus se vor opri la monumentele ridicate în cinstea eroilor care s-au sacrificat pentru ca astăzi să ne bucurăm de libertate și independență.

Studenți de la AFT Sibiu pe traseul albastru al Ștafetei Veteranilor (foto) Studenți de la AFT Sibiu pe traseul albastru al Ștafetei Veteranilor (foto) Studenți de la AFT Sibiu pe traseul albastru al Ștafetei Veteranilor (foto)

Ultima oră