Se schimbă regulile la programul ”Casa Verde”
Sursa foto: Idealista

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a anunțat modificări importante pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice, după ce înscrierile din cele 5 sesiuni din 2024 s-au încheiat rapid, în doar câteva minute. Acesta subliniază necesitatea unor schimbări care să permită un acces mai ușor la program, în special pentru cei care nu sunt familiarizați cu tehnologia.

Reacția ministrului a venit în urma suspiciunilor de fraudă, inclusiv utilizarea inteligenței artificiale pentru a facilita înscrierile. Fechet a afirmat că nu dorește ca programul să devină o „olimpiadă digitală”, și a promovat ideea de a oferi un tratament egal pentru toți aplicanții, scrie Digi24.

Asociația Prosumatorilor din România a ridicat semne de întrebare referitoare la rapiditatea procesului de înscriere, menționând că bugetul pentru București-Ilfov s-a epuizat într-un timp-record de 1 minut și 5 secunde. În răspuns, Administrația Fondului pentru Mediu a asigurat că analizează toate dosarele și nu a găsit dovezi de fraudă până în prezent.

Programul Casa Verde are un buget total de 2 miliarde de lei pentru 2024, iar fiecare beneficiar poate primi 30.000 de lei pentru instalarea de panouri fotovoltaice și baterii de stocare.

Ultima oră