Școala de pe strada Lupeni se extinde. Primăria construiește noi spații
Sursa: Facebook/Școala Gimnazială Nr.8 Sibiu

Municipalitatea vrea să extindă Școala Gimnazială nr. 8 de pe strada Lupeni din Sibiu. Proiectul prevede demolarea unei anexe din curtea unității de învățământ și construcția unui nou spațiu pentru amenajarea a patru săli de clasă. 

Potrivit caietului de sarcini scos la licitație luna aceasta, o anexă din curtea Școlii Gimnaziale nr. 8 va fi demolată, iar în locul ei va fi construită o nouă clădire, în care vor fi amenajate patru săli de clasă și grupuri sanitare. Clădirea ar trebui să fie gata în 7 luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. 

„Prin proiect se propune demolarea corpului existent a clădirii anexe din interiorul curții unității de învățământ și construirea unui nou corp pe amprenta existentă (P+E), ceea ce va satisface necesarul unității de învățământ, permițând funcționarea acesteia într-un singur schimb. Se vor obține 4 săli de clasă și două grupuri sanitare”, se arată în caietul de sarcini. De asemenea, vor fi amenajate un spațiu tehnic și o sală pentru profesori. 

Clădirea va fi încadrată în clasa de risc seismic RsIV. Fundațiile se vor executa continue, din beton armat. Zidăria de rezidență exterioară, cât și cea interioară, se va executa cu cărămizi ceramice cu goluri verticale. Se va termoizola placa pe sol cu polistiren extrudat de 10 centimetri. De altfel, se propune și termoizolarea pereților exteriori cu vată minerală bazaltică. Va fi montat și un sistem de panouri fotovoltaice cu o capacitate de 15kw. 

Sălile de clasă vor fi dotate cu mese, scaune, dulapuri, table interactive și videoproiectoare. 

Lucrările se vor executa în timpul anului școlar, cu prezența în școală a elevilor și a profesorilor. Executantul lucrării va avea obligația să ia toate măsurile de protecție pe perioada de execuție a lucrărilor, inclusiv prin realizarea de culoare de trecere protejate pentru copii, precum și îngrădirea șantierului. Valoarea investiției se ridică la 2,5 milioane lei. 

Ultima oră