Postură inedită pentru tenismenul sibian Victor Cornea la turneul din Valencia

Perechea româno-ucraineană Victor Cornea/Denys Molchanov este principala favorită a probei de dublu de la turneul de tenis challenger de la Valencia, dotat cu premii totale de 148.625 de euro.

Sibianul Victor Cornea (31 ani) pare că și-a sudat în ultimul timp cuplul cu ucraineanul Denys Molchanov (37 ani). Cei doi s-au calificat marți seară în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de tenis challenger pe zgură de la Valencia, după victoria  7-6 (7/3), 6-2 cu spaniolii Nicolas Alvarez Varona/Bernabe Zapata Miralles.

Cornea şi Molchanov sunt principalii favoriţi ai probei de dublu de la Valencia. La startul turneului, sibianul ocupa locul 80 în clasamentul ATP la dublu, iar Molchanov se situa pe locul 74.

După succesul din optimile de finală, Victor Cornea şi partenerul său şi-au asigurat un cec de 1.750 de euro şi 25 de puncte ATP la dublu și așteaptă acum să își afle adversarii din sferturile de finală.

”Voi juca în turnee  Challenger de 125 și de 100 ATP alături de Denys. Vom juca probabil și la Challenger de 500 și 250 ATP, mai sunt câteva pe finalul acestui an și probabil vom ataca aceste turnee pe hard indoor” a anunțat de curând tenismenul sibian. Acesta speră să acumuleze puncte în turneele mici, pentru a urca în clasamentul ATP la dublu.

Victor Cornea este legitimat la CS Dinamo București și este antrenat de Dragoș Dima și Andrei Cociașu.

Ultima oră