Fost jucător la FC Hermannstadt, victimă a țepelor imobiliare de la Nordis

Fostul mijlocaș dreapta de la FC Hermannstadt, Cristian Bărbuț (29 ani) nu a intrat în posesia garsonierei din Complexul Nordis Mamaia, al cărui cost l-a achitat în avans.

Nordis Group, un grup de firme specializat în construcții și care este principalul sponsor al Comisiei Centrale de Arbitri din cadrul Federației Romîne de Fotbal și partener comercial al echipei naționale sub 21 de ani a României se află în centrul unei investigații a jurnaliștilor Recorder.ro. Firma Nordis naște suspiciuni legate de practici frauduloase și promisiuni imobiliare neîndeplinite. Vladimir Ciorbă, asociatul principal al companiei este căsătorit cu Laura Vicol, unul dintre cei mai influenți parlamentari PSD.

YouTube video

Victimă a proiectului imobiliar nefinalizat căzut și fostul jucător de la FC Hermannstad, Cristi Bărbuț, cel care la sfatul lui Florin Gardoș a plătit circa 60.000 de euro pentru un studio în clădirea 1 a Hotelului Nordis din Mamaia. Firma Nordis apare pe tricourile cu care arbitrii oficiază meciurile din primele două ligi.

Suma reprezenta 90% din valoarea proprietății, conform contractului dintre jucător din Nordis, restul de 10 % urmând a fi plătit în momentul în care semna actul de propietar. ”Am achitat 90% din preț, dar nu am primit apartamentul. Avocatul meu se ocupă de această situație. Nu pot să spun mai multe” a anunțat fostul jucător de la FC Hermannstadt pentru Fanatik.

După ce firma a întârziat predarea apartamentului, Bărbuț a intentat o acțiune în instanță și a obținut un ordin executoriu judecătoresc. În acel moment, Nordis i-a promis două apartamente în blocul 3 din Mamaia, însă nici acestea nu au ajuns la fotbalist.

Bărbuț a intrat în grupul clienților care au cerut insolvența firmei, dar și-a retras cererea după un timp.

”Nu există promitent cumpărător sau furnizor care, într-adevăr, cu o anumită întârziere, în special în ultimele 6 luni, să nu își fi recuperat, dacă acesta a dorit, integral, toate sumele plătite la Nordis, plus penalizări, onorarii de executor judecătoresc, onorarii de avocat, etc” se arată într-un drept la replică trimis de forma Nordis către iAMsport.

Cristi Bărbuț a fost la FC Hermannstadt în perioada 3 ianuarie 2023 – 1 februarie 2024, iar în acest moment este legitimat la Unirea Slobozia.

YouTube video

 

 

Ultima oră