Doleanțele vecinilor hotelului și noului complex de blocuri de pe Drumul Hoților. Proiectantul se eschivează
Sursa: Biroul de Arhitectură Irina Popa

Blocuri cu peste 600 de apartamente, birouri, spații comerciale, o sală de sport, un hotel și chiar și un after-school se vor construi pe Calea Șurii Mici din Sibiu. Oamenii care locuiesc în vecinătate își doresc mai multe locuri de parcare, hidranți, dar și un sistem de iluminat modernizat, doleanțe pe care le-au transmis proiectantului în perioada consultării publice.

Sibienii au putut transmite, în perioada 28 august – 21 septembrie, observații și propuneri privind intenția de elaborare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru modificarea funcțională din UTR Ei în UTR M (zonă mixtă) în vederea construirii unui ansamblu de imobile – locuințe colective, spații de birouri, spații sportive și de agrement, spații comerciale și administrative, hotel, propus în Municipiul Sibiu, strada Frigoriferului, Calea Șurii Mici, nr. 33-39.

Blocuri și un hotel, printre noile funcțiuni de pe Calea Șurii Mici

Pe terenul de aproape 58.000 de metri pătrați de pe Calea Șurii Mici, din zona străzii Frigoriferului, ar urma să fie construite mai multe blocuri cu un total de 665 de apartamente. De asemenea, proiectul prevede ridicarea unui hotel cu o capacitate de 20 de camere, o sală de sport cu o capacitate de 50 de persoane și un after-school. Se vor realiza și 1.070 de locuri de parcare, 530 dintre ele în demisol și într-o clădire dedicată, iar restul de 540 la sol. 

Citește AICI detalii despre proiect 

Doleanțele sibienilor și răspunsul proiectantului 

În perioada consultărilor, sibienii au putut transmite propuneri cu privire la acest proiect. Una dintre ele face referire la „realizarea de parcări publice în toată zona respectivă, inclusiv trotuare pentru circulația pietonală”. Potrivit proiectantului, „realizarea de parcări publice nu este responsabilitatea persoanelor juridice proprietare de terenuri în zonă, deci nu face obiectul reglementărilor PUZ”. 

Alte solicitări au făcut referire la realizarea iluminatului public pe porțiunea de drum de pe strada Frigoriferului, cât și la realizarea unei rețele de hidranți externi pe domeniul public. Răspunsul proiectantului a fost același, respectiv că realizarea acestor investiții pe domeniul public nu cade în sarcina proprietarilor de terenuri din zonă, deci nu este de compentența PUZ-ului pus în dezbatere. 

Altă propunere a fost ca strada Frigoriferului să fie lărgită pe porțiunea care face legătura dintre drumul principal și intrarea către operatorii economici din zonă. Potrivit proiectantului, porțiunea respectivă de drum va avea două benzi de circulație, fiecare de 3,5 metri, trotuare de 1,20 metri, cât și parcări. 

Ultima oră