Consiliul Județean Sibiu investește peste 19 milioane lei în renovarea energetică a clădirilor Spitalului Județean (foto)

Consiliul Județean Sibiu și ADR Centru au semnat contractul de finanțare  pentru Proiectul ”Renovarea energetică a Pavilionului Administrativ din cadrul  Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, depus în cadrul Programului  Regiunea Centru 2021-2027. 

Consiliul Județean Sibiu investește peste 19 milioane lei în renovarea energetică a clădirilor Spitalului Județean (foto) Consiliul Județean Sibiu investește peste 19 milioane lei în renovarea energetică a clădirilor Spitalului Județean (foto)

Clădirea datează din anul 1913 și găzduiește birourile în care își desfășoară activitatea conducerea spitalului și personalul administrativ. 

Proiectul prevede realizarea de lucrări pentru reabilitarea și izolarea clădirii,  refacerea instalațiilor electrice și sanitare, schimbarea sistemului de încălzire cu  unul modern, pe bază de pompe de căldură, înlocuirea acoperișului și a  tâmplăriilor, montarea de panouri solare.  

Aceste intervenții vor conduce la scăderea cu peste 70% a consumului anual de  energie pentru încălzire și la o reducere cu 65% a emisiilor de dioxid de carbon. De asemenea, clădirea va fi dotată cu sisteme de siguranță la incendiu pentru a  îndeplini normele ISU. 

Valoarea totală a proiectului este de 19.029.650,25 lei cu TVA, din care contribuția proprie a CJ Sibiu este de 683.646,37 lei.  

Până la sfârșitul anului 2024, CJ Sibiu va lansa licitația pentru realizarea  proiectului tehnic și execuția lucrărilor. Termenul de finalizare a lucrărilor este  de 12 luni de la emiterea ordinului de începere.

Consiliul Județean Sibiu investește peste 19 milioane lei în renovarea energetică a clădirilor Spitalului Județean (foto) Consiliul Județean Sibiu investește peste 19 milioane lei în renovarea energetică a clădirilor Spitalului Județean (foto) Consiliul Județean Sibiu investește peste 19 milioane lei în renovarea energetică a clădirilor Spitalului Județean (foto) Consiliul Județean Sibiu investește peste 19 milioane lei în renovarea energetică a clădirilor Spitalului Județean (foto) Consiliul Județean Sibiu investește peste 19 milioane lei în renovarea energetică a clădirilor Spitalului Județean (foto)

Ultima oră