Ambasadorul Austriei în vizită la Sibiu. Discuții cu Astrid Fodor despre economie și cultură (foto)

Vizita la Sibiu a Excelenței Sale, Doamna Ulla Krauss-Nussbaumer,  Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar   al Republicii Austria în România.

În data de 08.10.2024, Excelența Sa, Doamna Ulla Krauss-Nussbaumer Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Austria în România, a fost  întâmpinată la sediul Consulatului Republicii Austria la Sibiu, de catre domnul Consul  Onorific Andreas Huber, care a fost onorat sa primeasca vizita Domniei Sale. 

Aceasta este prima vizită oficială la Sibiu, de la data preluării în luna august 2024 a  mandatului de Ambasador al Republicii Austria în România, a E.S. Dnei Ulla Krauss Nussbaumer, vizită ce s-a desfășurat în perioada 07.10.2024-08.10.2024. 

În cursul zilei de 08.10.2024, în agenda întrevederilor diplomatice ale E.S. doamnei  Ambasador Ulla Krauss-Nussbaumer, am remarcat întâlniri cu doamna Astrid Cora  Fodor – Primarul Municipiului Sibiu, cu domnul Mircea Dorin Crețu-Prefectul Județului  Sibiu, cu domnul Vlad Vasiu – Vicepreședintele Consiliului Judetean Sibiu, precum și  o întrevedere la Forumul Democrat al Germanilor din România, cu preşedintele Conf.  Univ. Dr. Paul-Jürgen Porr. 

În cadrul întrevederilor, E.S. Dna Ambasador Ulla Krauss-Nussbaumer, a prezentat  intentia Domniei Sale de a sustine și întări relațiile economice, schimburile  comerciale, relațiile culturale, sociale si științifice dintre cele două țări, fiind  prezentate pe scurt domeniile de interes: industrie, domeniile turismului, cercetării  științifice și dezvoltării tehnologice, precum și domeniile educației și culturii.  

Vizita E.S. Dna Ambasador Krauss-Nussbaumer s-a încheiat cu o întrevedere la  Evangelische Akademie Neppendorf/Turnișor Sibiu, cu landler-ii austrieci din zonele  Cristian, Apoldu de Sus și Turnișor, alături de Pastorul Dietrich Galter din  Neppendorf/Tunişor si preşedinte al Consiliului de Administraţie al Academiei  Evanghelice din Transilvania (EAS), precum și întalniri cu mai multe personalități  locale, dintre care amintim pe doamna Prof. Christine Manta Klemens- Consilier  Judetean in cadrul CJ Sibiu , domnul Prof. Martin Bottesch – Preşedinte al Forumului  regional Transilvania al FDGR. 

Ambasadorul Austriei în vizită la Sibiu. Discuții cu Astrid Fodor despre economie și cultură (foto)

Ultima oră