Spectacolul ”Pescuitorii de Perle” se pus în scenă miercuri la Sibiu Opera Festival

Miercuri, 9 octombrie 2024, ora 19:00, Centrul Cultural „Ion Besoiu” va găzdui o reprezentație a operei „Pescuitorii de perle” de Georges Bizet, în cadrul Sibiu Opera Festival. Evenimentul este realizat de Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța.

Sub bagheta dirijorului Tiberiu Dragoș Oprea, cu maestrul cor Adrian Stanache, publicul se va bucura de o distribuție de excepție, inclusiv Doru Iftene în rolul Nadir, Laura Eftimie ca Leila, și Marius Eftimie în rolul Zurga. Regia și scenografia sunt semnate de Ștefan Munteanu, iar costumele sunt realizate de Daniela Vlădescu, cu coregrafie de Horațiu Cherecheș.

Opera „Pescuitorii de perle” a avut premiera pe 30 septembrie 1863 la Paris și este renumită pentru temele sale de prietenie, iubire și sacrificiu. Sinopsisul operei prezintă povestea lui Nadir și Zurga, prieteni vechi care se luptă cu sentimentele lor pentru Leila, o dansatoare sacră, și cu consecințele deciziilor lor.

Intrarea este liberă, iar organizatorii îi invită pe toți iubitorii de operă să nu rateze această ocazie unică de a savura o capodoperă a lui Bizet în inima Sibiului.

Ultima oră