O biserică din nordul județului Sibiu este marele câștigător a premiilor Europa Noastră

Proiectul de reabilitare a Bisericii Săsești din Alma Vii este marele câștigător al anului 2024: GrandPrix și Premiului Publicului în cadrul Premiilor Europene pentru Patrimoniu/Premiilor Europa Nostra.

Potrivit paginii de Facebook a Comisiei Europene în Românioa, proiectul a strâns cel mai mare număr de voturi, exprimate printr-un sondaj online cu participarea a aproximativ 10.000 de cetăţeni din toată Europa, relatează Mediafax.

„Proiectul a restaurat un reper cultural care simbolizează secole de istorie și măiestrie în satul pitoresc Alma Vii din Transilvania. Restaurarea cuprinzătoare nu numai că a păstrat integritatea arhitecturală și istorică a bisericii, dar a împuternicit comunitatea locală și a încurajat dezvoltarea durabilă a turismului”, se arată în postare.

Ceremonia de decernare a premiilor, co-găzduită de Iliana Ivanova, comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educație și Tineret, a avut loc luni seara la Ateneul Român, fiind cel mai mare eveniment organizat ca parte a Summitului European al Patrimoniului Cultural.

Ultima oră