CSU Sibiu a transferat un pivot american care a mai jucat în România

CSU Sibiu a anunțat marți transferul pivotului Danny Agbelese (34 ani), care sezonul precedent a jucat la SCM U Craiova.

Înalt de 2.03 metri, Danny joacă ca pivot și deține dublă cetățenie, americană și nigeriană. Danny Agbelese și-a început cariera profesionistă în Uruguay, după care a trecut prin cele mai tari campionate ale Europei, așa cum sunt cele din Spania, Franța, Italia și Grecia. A jucat la echipe cunoscute precum Gipuzkoa, Brindisi, Pau-Orthez, Promitheas Patras, Real Betis, Peristeri sau Estudiantes Madrid.

Sezonul 2023/2024 l-a găsit în România, la SCM U Craiova, echipă pe care galben-albaștrii tocmai au învins-o luni în Sala Transilvania. Danny a jucat 12 partide în Liga Națională de baschet masculin și a avut medii statistice de 7.8 puncte și 4.4 recuperări.

„Îmi doresc să arăt tuturor că încă sunt capabil să joc la un nivel înalt. De asemenea în doream să continui să practic sportul pe care îl iubesc și să ajut în orice mod posibil. În plus, am vrut să joc alături de Jay Threatt” a declarat Danny Agbelese pentru siteul oficial al BC CSU Sibiu.

CSU are acum trei pivoți de valoare, pe Gross, B. Popa și Agbelesse.

Următorul meci pentru BC CSU Sibiu este programat duminică, 13 octombrie, de la ora 18:30, pe terenul celor de la CSM Galați.

Ultima oră