Copil hărțuit de 3 colegi într-o școală din Sibiu. L-au percheziționat și l-au amenințat în baie că îl bat (video)

Un elev al unei școli din Sibiu a fost victima unui act de bullying în incinta unității de învățământ. Trei colegi l-au închis în baie și l-au percheziționat, amenințându-l că îl vor agresa fizic. Incidentul a fost descoperit de conducerea școlii, care a intervenit imediat. Cazul a fost raportat autorităților, urmând să fie luate măsurile care se impun. 

UPDATE

Polițiștii Secției nr. 1 Poliție Urbană Sibiu s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare, în urma incidentului care s-a produs la Școala „Nicolae Iorga”.

„În fapt, la data de 7 octombrie, în jurul orei 19:00, directorul adjunct al unei unități de învățământ din municipiul Sibiu a sesizat Secția de Poliție Urbană Sibiu cu privire la un incident ce s-a întâmplat în școală, în aceeași zi, relatând faptul că, în jurul orei 12:50, în pauza dintre cursuri, un elev de 11 ani ar fi fost ținut împotriva voinței sale de către alți 3 elevi ai școlii, în vârstă de 12 și 13 ani, în baia unității de învățământ, în scopul obținerii de bunuri alimentare de la acesta. Totodată, grupul de trei copii i-ar fi solicitat să facă exerciții fizice și l-ar fi filmat. Precizăm faptul că minorul în cauză nu a fost agresat fizic și nu a avut nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis Luciana Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Potrivit IPJ Sibiu, până la această dată, părinții minorului nu au formulat o plângere, însă având în vedere gravitatea acestor fapte, polițiștii Secției 1 Poliție Urbană Sibiu s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și amenințare.

Polițiștii desfășoară în mod constant activități pentru prevenirea faptelor de acest gen în școli. În perioada următoare, vor urma noi sesiuni cu elevii implicați în acest eveniment. „Precizăm faptul că ultima activitate informativ-preventivă desfășurată de către polițiști în această unitate de învățământ s-a desfășurat la data de 30.09.2024, urmând ca, în perioada imediat următoare, polițiștii Biroului Siguranța Școlară să planifice mai multe sesiuni de întâlnire cu elevii claselor în care s-a produs acest eveniment”, a adăugat Lazăr.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un caz de bullying a avut loc la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu. Un băiat, elev în clasa a V-a, a fost închis în baia unității de învățământ de alți trei copii din clasa a VII-a. Potrivit mamei băiatului, acesta a fost sechestrat și umilit în toaletă, întreagă scenă fiind filmată. Totul s-a petrecut luni, în timpul orelor de curs. 

„A fost ținut în baie, l-au sechestrat. Unul ținea ușa să nu poată ieși, unul filma, iar altul îl împingea. L-au percheziționat, l-au tras de tricou, i-au vorbit urât, apoi l-au amenințat că îl bagă cu capul în toaletă dacă spune cuiva ce s-a întâmplat. L-au pus să facă 10 flotări ca să îi dea drumul, că întârzia la oră”, a povestit îngrozită mama băiatului. 

Băiatul a venit plângând acasă în urma acestui episod, fiind traumatizat din cauza celor întâmplate. „Când m-a văzut a început să plângă, era speriat. Azi-noapte, săracul, vorbea în somn. A fost terorizat, nu este în regulă ce s-a întâmplat”, a mai relatat mama elevului agresat. 

Directorul unității de învățământ spune că a convocat de urgență o ședință cu părinții elevilor implicați și că urmează procedurile în astfel de situații, ulterior fiind luate măsurile care se impun. „Episodul a avut loc ieri, iar seara am convocat de urgență o ședință cu elevii implicați, cu părinții acestora, cu diriginții și cu doamna director adjunct. Aseară a venit și un echipaj de poliție. Astăzi am avut și eu o întâlnire cu doamna director adjunct, cu reprezentantul Secției 1 de Poliției și cu mama băiatului, iar mâine, la ora 14:00, s-a stabilit o nouă întâlnire cu membrii grupului de acțiune împreună cu părinții tuturor elevilor implicați. Va fi o întâlnire de consiliere, iar ulterior vom vedea care este rezultatul”, a precizat Renet-Liliana Marin, directorul Școlii „Nicolae Iorga”. 

Copil hărțuit de 3 colegi într-o școală din Sibiu. L-au percheziționat și l-au amenințat în baie că îl bat (video)

„Ei au intrat în toaletă, iar unul dintre ei l-ar fi percheziționat de bomboane. Se pare că înainte ei erau în relații bune, așa a susținut unul dintre copii. Ieri însă, l-au percheziționat, să zicem așa, să îi dea bomboanele pe care le avea la el. Băiatul nu avea, iar celălat a ținut ușa să nu poată ieși, în timp ce alt elev l-a filmat”, a spus Laura Părăian, directorul adjunct al școlii. 

Mama elevului supus umilințelor colegilor a decis să meargă la poliție pentru a depune o plângere. „Mi s-a spus că se vor lua măsuri. Nu mă încântă că li se va scădea nota la purtare. Comportamentul lor nu a fost în regulă și pedeapsa e prea ușoară. Copilul meu va suferi și, cu siguranță, vor mai fi alții în locul lui”, a spus mama băiatului, care cere ca cei trei elevi să fie exmatriculați.

Ultima oră