CCR a respins din nou candidatura Dianei Șoșoacă

Curtea Constituțională a României a respins din nou candidatura Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale. Practic, judecătorii au respins o contestație formulată privind respingerea înregistrării dosarului de candidatură.

Decizia a fost luată marți. Potrivit unui comunicat de presă „în ședința din data de 8 octombrie 2024, Curtea Constituțională, în cadrul atribuției privind respectarea procedurii pentru alegerea Președintelui României, în urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, a respins contestația formulată de domnul Botomei Vasile privind respingerea înregistrării dosarului de candidatură al doamnei Diana Iovanovici-Șoșoacă la alegerile pentru Președintele României din anul 2024.”

Practic, este pentru a treia oară când CCR ia o decizie care vizează candidatura Dianei Șoșoacă.

În ședința de marți, judecătorii au mai decis să respingă contestații formulate privind respingerea înregistrării candidaturii la alegerile pentru Președintele României în cazurile Cristina Tufănoiu și Mîndru Petru.

Hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central. Argumentele vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, a precizat CCR.

Ultima oră