Vești bune de la meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele 2 săptămâni
foto Bogdan Custură

Vremea se încălzește zilele următoare, se arată în prognoza pentru următoarele două săptămâni, publicată luni de ANM.

Până în 11 octombrie, tendința va fi de încălzire, astfel de la o medie a temperaturilor maxime de 16…17 grade în prima zi, se va ajunge la o vreme caldă cu valori termice diurne în general de 22…24 de grade. În 12 și 13 octombrie sunt prognozate temperaturi maxime în jurul a 20 de grade, iar pentru a doua săptămână caracteristice vor fi valorile cuprinse între 16 și 18 grade. În primele două nopți temperaturile minime vor fi în general de 4…6 grade, cu valori mai scăzute spre 0…1 grad în estul regiunii. În perioada 10 – 14 octombrie, la nivelul regiunii sunt estimate valori de 8…10 grade, apoi se va reveni la o medie a acestora de 4…6 grade.

Ploi slabe și izolate sunt prognozate în prima zi, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în zilele de 12 și 14 octombrie. Pentru restul intervalului, prezenta estimare, indică condiții reduse pentru ploi.

Cum va fi vremea la munte

Vremea se va încălzi și în zona montană, astfel, media temperaturilor maxime în prima zi a săptămânii va fi de 9 grade, iar în perioada 8 – 11 octombrie de 16 grade. După acest interval, tendința temperaturii va fi de scădere ușoară, spre o medie a valorilor maxime de 10…12 grade. Minimele vor fi de 4 grade la începutul intervalului, vor crește la valori în jurul a 8 grade în perioada 9…11 octombrie, iar ulterior sunt estimate minime tot mai scăzute, ce se vor apropia de 0 grade la mijlocul lunii octombrie.

Ploi locale sunt prognozate în prima zi, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în zilele de 12 și 14 octombrie. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

Ultima oră