USR Sibiu: ”Ultimele zile ale primarului PSD din Turnu Roșu, Stelian Istrate – O cheltuială disperată pe la spatele cetățenilor” (C.P.)

După 20 de ani la cârma Primăriei Turnu Roșu, actualul primar PSD se află pe punctul de a-și încheia mandatul, fiind respins de electorat la alegerile din 9 iunie. În loc să își concentreze atenția pe o tranziție responsabilă și respectuoasă față de cetățeni, acesta își folosește ultimele zile de putere administrativă pentru a promova cheltuieli iresponsabile și inutile, menite să golească bugetul local. 

Un exemplu recent care ilustrează această practică este tentativa disperată a primarului de a promova o rectificare bugetară pentru construirea unei baze sportive. Consiliul local a respins cu fermitate această propunere, recunoscând-o ca fiind un gest electoral lipsit de fundament. În loc să se oprească, primarul revine cu o nouă solicitare de ședință de îndată, de data aceasta cerând alocarea de fonduri pentru un drum forestier – un proiect care putea fi realizat de multă vreme, dar care apare „misterios” abia acum, când buzunarele comunității sunt la îndemâna ultimei lui semnături.

Este evident că această încercare de a scurge bugetul public înainte de a pleca din funcție nu este altceva decât o ultimă demonstrație de putere, dar pe la spatele cetățenilor din Turnu Roșu. Cei 20 de ani de mandat au fost mai mult decât suficienți pentru a prioritiza aceste investiții, însă acum, la final de drum, primarul se arată preocupat de realizări rapide, fără un plan coerent sau benefic pe termen lung pentru comunitate.

Acțiunile primarului Stelian Istrate demonstrează o deconectare totală de la realitatea și nevoile cetățenilor. 

“Turnu Roșu are nevoie de o administrație transparentă, care să servească interesul public, nu o echipă politică interesată doar de sine și de propriile jocuri financiare. Cheltuielile pe care Istrate încearcă să le forțeze în aceste ultime zile de mandat nu sunt altceva decât o tentativă de a îngropa bugetul pentru viitoarea administrație. 

În calitatea mea de primar ales, mă opun ferm acestui tip de comportament administrativ. Oamenii au ales democratic schimbarea în 9 iunie. Consider că ni se face o nedreptate, atât mie, cât și lor, ca după cinci luni de zile să avem încă pe scaunul decizional același om care a pierdut alegerile și care încă are puterea să împartă banii după bunul-plac, dar nu pentru binele colectiv.”, a declarat Andreea ANGHEL, primarul ales al comunei Turnu Roșu.

Ultima oră