Piața neagră a sclavei ia amploare. Copii vânduți și cu aproape 60.000 de dolari pe internet

Un site pe darknet unde sute de traficanți oferă „servicii” ce implică victime de toate vârstele, inclusiv vânzarea de copii pentru sclavie pe termen lung, pentru sume cuprinse între 20.000 și 60.000 de dolari, a fost analizat de către experți în combaterea traficului de persoane.

Cea mai îngrijorătoare descoperire făcută la cea de-a treia ediție a Empact Hackathon, unde s-au adunat experți din 27 de țări, a fost practica vânzării de copii pentru sclavie pe termen lung, conform Europol, notează Mediafax.

Anchetatorii au găsit anunțuri în care un băiat sau o fată „de acasă” – termen ce sugerează o victimă permanentă – este oferit spre vânzare pentru sume între 20.000 și 60.000 de dolari.

Pentru „servicii” pe termen scurt, prețurile variază între 800 și 2.000 de dolari pe oră, în funcție de vârsta și așa-zisele „competențe” ale victimelor.

Anchetatorii au urmărit, de asemenea, să identifice platformele care ar putea facilita traficul de persoane și exploatarea pe baza criminalității ca serviciu. Ancheta lor online a acoperit traficul și exploatarea potențială a victimelor ucrainene, precum și utilizarea unor platforme de socializare mai puțin cunoscute pentru a facilita traficul de persoane.

Experții au identificat un nou fenomen – e-pimping. Această tendință prezintă un interes din ce în ce mai mare pentru infractori. Anchetatorii au detectat două platforme care oferă „cursuri de lifestyle” și formare pentru bărbații care doresc să devină manageri „OnlyFans”, instruindu-i, în esență, cum să devină „e-pimpi” și să exploateze femei.

Europol a sprijinit coordonarea activităților operaționale, a facilitat schimbul de informații și a oferit sprijin analitic.

Ultima oră