Moda circulatului cu mașina pe trotuarele din Sibiu. ”Meseriașii” riscă amenzi uriașe

Săptămâna trecută mai mulți șoferi au fost surprinși în trafic în timp ce circulau pe trotuare și piste pentru bicicliști, din Sibiu. Primul caz a fost un șofer care a depășit coloana de mașini la intrarea în Sibiu dinspre Cartierul Arhitecților și un alt caz a fost reprezentat de mai mulți șoferi care au circulat pe trotuarul paralel cu strada Școala de Înot.

În ultima săptămână, două astfel de cazuri au fost surprinse în Municipiul Sibiu. Șoferii care circulă pe trotuar pentru a ocoli aglomerația și ajunge mai repede la semafor, încalcă legea rutieră. Potrivit Poliției Sibiu, șoferii riscă amenzi cuprinse între 2.000 și 6.000 de lei.

În Articolul 43 din Ordonanța cu nr. 43 din 28 august 1997 privind regimul drumurilor se arată că pe drumurile publice este interzisă circulația autovehiculelor pe acostamente, șanțuri, trotuare, pe spații de siguranță ale drumurilor și podurilor, precum și pe banda de urgență sau mediană a autostrăzilor. Faptele acestea constituie contravenții, dacă nu constituie infracțiune potrivit legii penale, și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei la 6.000 lei, aplicată persoanei fizice sau juridice.

Citește și: Un nou trend printre șoferi la Sibiu. Merg cu mașinile pe trotuar printre pietoni (video)

 

 

Ultima oră