Indemnizațiile pentru familiile cu mai mulți copii vor fi majorate

Indemnizațiile lunare pentru familiile cu mai mult de un copil vor fi majorate, iar cuantumul maxim va fi de 9.000 de lei, față de 8.500 de lei, cât este în prezent, prevede un proiect de lege înregistrat la Senat.

„Prin prezentele intervenții legislative ne propunem să încurajăm rata natalității și stimularea familiilor tinere să aibă mai mult de un copil. Astfel, modificările propuse prevăd o majorare cu 25% a cuantumului indemnizației lunare pentru al doilea copii, iar pentru al treilea copil și următorii, cuqantumul indemnizației lunare se majorează cu 35%”, potrivit unui proiect pentru modificarea rt.2 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, relatează Mediafax.

De asemenea, având în vedere inflația prognozată pentru finalul anului 2024, inițiatorii propun și o actualizare a cuantumului maxim al indemnizației cu aproximativ 6%, aceasta neăpuitând depăși valoarea de 9.000 de lei, față de 8.500 lei în prezent.

Semnatarii proiectului propun intrarea în vigoare a modificărilor începând cu anul următor publicării în Monitorul Oficial, astfel încât resursele financiare necesare să fie cuprinse în legile bugetare anuale.

Inițiativa este semnată de 28 de parlamentari PNL.

Primă camerăî sesizxată ewste senatul, camera Deputaților fiind for decizional.

Ultima oră