Găman, anunț important și explicații după 0-4 cu Sepsi pe ”Municipal”. ”Nu ne ușor. Este rușinos!”
Foto: FC Hermannstadt

Cel mai experimentat jucător de la FC Hermannstadt, fundașul central Valerică Găman (35 de ani) este singurul fotbalist sibian integralist în cele 12 runde de Superliga disputate până acum. 

Valerică Găman este singurul jucător de la FC Hermannstadt prezent pe teren toate minutele în cele 12 meciuri din Superliga din acest sezon. După 1-4 la Ploiești și 0-4 la Sibiu cu Sepsi Sf. Gheorghe, rezultate greu de digerat pentru fanii echipei, Găman cere susținere din partea tuturor pentru jucători, pentru a se depăși această criză.

”Explicația ar fi că traversăm o perioadă proastă, un lucru care se întâmplă în viața unei echipe, am mai întâlnit în cariera mea astfel de momente și cel mai important este acum să avem susținerea tuturor. Vreau să știți că nici nouă nu ne este ușor, suferim și suntem foarte supărați că lucrurile nu ne ies așa cum am vrea” subliniază fundașul central.

CITEȘTE ȘI: Cutremur la FC Hermannstadt. Unul dintre principalii acționari vrea să plece: ”Renunț!” (exclusiv)

Renumită pentru organizarea defensivă, echipa sibiană a încasat 8 goluri în ultimele 2 jocuri. Experimentatul stoper subliniază însă că jocul defensiv aparține întregii echipe, de la atacant până la portar.

”Vinovați suntem cu toții”

”Defensiva pentru mine este toată echipa, trebuie să fim un bloc unitar și ea începe de la atacanți, este clar că ceva facem greșit și împreună cu antrenorul trebuie să corectăm asta, pentru că așa nu se mai poate. În altă ordine de idei, să nu facem greșeala să comparăm echipa cu cea de anul trecut, pentru că am pierdut jucători importanți, atunci eram o echipă mai omogenă. Acum suntem o altă echipă, cu un lot schimbat pe jumătate și este nevoie de ceva timp pentru a deveni omogeni. Chiar și așa, nu aveam voie să pierdem aceste ultime două meciuri la diferența asta de scor, este rușinos și vinovați suntem cu toții, dar în special noi, jucătorii. Este binevenită această pauză, sperăm și ne dorim să arătam mult mai bine începând cu meciul următor” a mai declarat Valerică pentru Ora de Sibiu.

”Trebuie să fim echilibrați”

Cu o lună în urmă, FC Hermannstadt făcea cel mai bun joc al sezonului și spulbera pe Poli Iași cu 6-2. De atunci, însă, echipa nu mai câștigat următoarele patru jocuri, însă Găman este convins că va veni revirimentul.

”A fost un meci frumos cu cei de la Iași, dar în fotbal e nevoie de echilibru, eu nu mă entuziasmez foarte mult după o victorie ca aceea, dar nici nu fac o înmormântare dintr-o înfrângere, cel mai indicat ar fi să fim echilibrați. Mai sunt 18 etape din sezonul regular și avem oportunitatea să schimbăm lucrurile în bine, totul depinde de noi. Acest sezon este unul nebun și clasamentul este unul strâns, cu 2 victorii poți urca foarte mult în clasament. Nu vreau să mă gândesc că echipa se va lupta pentru salvarea de la retrogradare, ne dorim mai mult și nimeni nu ne poate lua speranța că lucrurile se vor schimba în bine, și nu o spun doar de dragul de a o spune” a încheiat Valerică Găman.

Găman, anunț important și explicații după 0-4 cu Sepsi pe ”Municipal”. ”Nu ne ușor. Este rușinos!”
Foto: FC Hermannstadt

Ultima oră