CSU câștigă detașat cu Craiova. Sibiul urcă pe loc de play-off

CSU Sibiu a câștigat luni seară, în Sala Transilvania, 80-67 cu SCM U Craiova, în etapa a treia din Liga Națională de baschet masculin. 

După victoria cu Corona Brașov din prima etapă, universitarii au depășit-o luni și pe SCM U Craiova în etapa a treia, cu scorul de 80-67 și au un bilanț de 2-1.

Sibienii au avut un start bun de meci, după care jocul s-a echilibrat. După 10 minute, tabela indica 22-20. Cu Pipkins în formă, CSU s-a desprins decisiv în sfertul secund, iar la pauza mare avea 46-33. Sfertul al treilea a fost unul sărac în coșuri, iar după 30 de minute scorul era 57-45. Oltenii au încercat să reducă din handicap, dar galben-albaștrii cu Threatt în vervă la aruncările de la distanță au supraviețuit asaltului și s-au impus cu scorul de 80-67.

CSU câștigă detașat cu Craiova. Sibiul urcă pe loc de play-off

Jalon Pipkins a fost coșgheterul Sibiului cu 20 de puncte. Alex Gross a fost în double-double, cu 18 puncte și 13 recuperări. Tot 18 puncte a avut și Jay Threatt, americanul reușind trei triple în ultimul minut.

”Mi-a plăcut mult atmosfera din Sala Transilvania, a fost una frumoasă. Mă aștept ca de la meci la meci, oamenii să vină în număr cât mai mare la sală” a spus pivotul lui CSU, Bogdan Popa. Cu un bilanț de 2-1, CSU este pe locurile 3-7 în Liga Națională de baschet.

În etapa viitoare, CSU Sibiu va juca  în deplasare cu CSM Galați.

CSU: Pipkins 20, Threatt 18, Gross 18, Schizas 15, Dragoste 6, Colak 3, B. Popa, Banciu.

CSU câștigă detașat cu Craiova. Sibiul urcă pe loc de play-off

 

Ultima oră