Apel la solidaritate: O sibiancă cere ajutor ca să își repatrieze mama grav bolnavă din Canada

O sibiancă cere ajutorul comunității pentru a-și repatria mama diagnosticată cu leucemie. Femeia a primit vestea cruntă în timp ce se afla în vacanță la fiica ei în Canada.

O sibiancă, ajunsă în vizită la fiica ei în Canada, a aflat că suferă de leucemie în faza terminală după ce într-o zi i s-a făcut brusc rău. Drept urmare, familia cere ajutorul comunității sibiene pentru a strânge suma necesară pentru a o repatria pe Tudora.  În prezent, femeia este internată la un spital din Canada unde spitalizarea este de 5.000 de dolari canadieni, respectiv peste 16.000 de lei pe zi. Familia are nevoie de cel puțin 15.000 de dolari pentru a o putea repatria pe Tudora.

„Spitalizarea este în jur de 5000 dolari pe zi și este deja de o săptămână aici. O prietenă a făcut GoFundMe pentru 15000 de dolari care nu vor ajunge pentru repatriere, dar sigur vor ajuta”, spune Anca, fiica sibiencei diagnosticate cu leucemie.

Prietena sibiencei a cărei mame a fost diagnosticată cu leucemie și care are nevoie de ajutor povestește cum s-a aflat de diagnosticul tranșant și care sunt pașii următori pentru ca sibiancă să fie adusă în țară.

„Recent, în timp ce părinții ei în vârstă vizitau Canada, mama lui Doris a fost diagnosticată în mod neașteptat cu leucemie acută. Această veste devastatoare a venit exact când Doris spera să le ofere părinților ei o vacanță minunată. Deși mama lui Doris este asigurată, procesul birocratic de repatriere durează mai mult decât se aștepta, ceea ce duce la creșterea facturilor medicale care o împovărează pe Doris și familia ei. Este o perioadă foarte dificilă pentru ei și au nevoie de ajutorul nostru. Doris este unul dintre cei mai empatici și generoși oameni pe care îi cunosc. Întotdeauna a pus nevoile altora înaintea ei și este pasionată de grădinărit și de îngrijirea cu dragoste pentru pisicile ei. Nu s-ar fi gândit niciodată să ceară ajutor, dar circumstanțele actuale au făcut-o necesar”, scrie aceasta pe contul de gofundme.

Până în prezent, s-au strâns donații de puțin peste 4.000 de dolari canadieni, însă sibianca are nevoie de încă cel puțin 10.000 de dolari pentru a fi repatriată. „Am luat inițiativa de a înființa acest GoFundMe pentru a sprijini Doris în timp ce ea traversează această călătorie provocatoare. Orice contribuție, oricât de mică, ar însemna lumea pentru ea și va ajuta la atenuarea unei părți din povara financiară în această perioadă dificilă. Vă mulțumim că v-ați gândit să o susțineți pe Doris. Generozitatea și bunătatea ta nu numai că îi vor ajuta familia, dar îi vor aminti și că nu sunt singuri în această luptă”, a mai spus Veronica, prietena de familie cu Doris și mama ei.

Cei interesați să ofere o mână de ajutor pot dona AICI.

 

Ultima oră