Hoți prinși după ce au furat bani și din spălătorii self-wash din Sibiu și alte județe (video)

Conform Agerpres, doi bărbați și o femeie au fost reținuți după ce au fost surprinși furând bani din casetele de încasări ale unor spălătorii de tip „self wash” din mai multe județe, inclusiv din Sibiu.

Cei trei au fost prinși în flagrant, sâmbătă, în timp ce încercau să fure bani dintr-o spălătorie din județul Neamț. Hoții au acționat în județe din toată țara, inclusiv în Sibiu.

Potrivit comisarului Cătălina Crețu, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, anchetele au arătat că cei trei suspecți, doi bărbați cu vârstele de 25 și 28 de ani și o femeie de 29 de ani, toți din județul Bacău, au comis furturi similare și în alte județe, printre care Bacău, Neamț, Iași, Suceava, Harghita, Brașov și Sibiu. În perioada septembrie – octombrie 2024, aceștia ar fi reușit să sustragă peste 40.000 de lei din automatele de încasat ale spălătoriilor.

YouTube video

Percheziții la domiciliile suspecților și probe confiscate

Acțiunea polițiștilor din cadrul Biroului Investigații Criminale Bacău s-a concretizat în urma unei anchete extinse, în cadrul căreia s-au efectuat percheziții la domiciliile și autoturismele suspecților, fiind confiscate mai multe probe, precum și sume de bani obținute în urma furturilor.

„Activitățile de investigare au beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii Operațiuni Speciale Bacău”, a mai precizat comisarul Crețu.

Reținuți pentru furt calificat

Cele trei persoane au fost reținute pentru furt calificat și urmează să fie prezentate instanței pentru luarea măsurilor legale. Printre locațiile vizate de aceștia s-a numărat și o spălătorie din Sibiu, oraș care, la fel ca alte județe din țară, a fost afectat de această serie de infracțiuni.

Polițiștii continuă ancheta pentru a stabili întreaga activitate infracțională a celor implicați.

Ultima oră