Diana Șoșoacă își depune din nou candidatura la Președinția României

Diana Șoșoacă a depus un nou dosar de candidatură pentru alegerile prezidențiale la Biroul Electoral Central (BEC) pe data de 5 octombrie, la ora 23:50, la doar câteva minute înainte de expirarea termenului legal.

Acest demers vine după ce Curtea Constituțională a României (CCR) i-a invalidat candidatura inițială, decizia fiind definitivă.

Diana Șoșoacă își depune din nou candidatura la Președinția României

 

Candidatură fără semnături de susținere

Potrivit informațiilor furnizate de Digi24, Diana Șoșoacă nu a mai depus semnăturile de susținere la noua sa candidatură, ci doar dosarul propriu-zis. Toni Greblă, președintele Autorității Electorale Permanente, a declarat că BEC va analiza dosarul în termen de 24 de ore. „Diana Şoşoacă şi-a depus din nou candidatura sâmbătă, la 23,50. Termenul de depunere a candidaturilor a expirat azi-noapte, la ora 24,00, iar dânsa a depus la 23:50, deci în termen”, a explicat acesta.

Decizia finală, așteptată astăzi

Biroul Electoral Central urmează să se pronunțe astăzi, la ora 18:00, atât asupra candidaturii Dianei Șoșoacă, cât și asupra dosarului lui Ludovic Orban, depus anterior. Decizia privind candidatura Șoșoacă va fi crucială în contextul controverselor generate de invalidarea inițială.

Curtea Constituțională a României a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru alegerile prezidențiale, invocând, printre altele, lipsa de atașament față de Constituție în declarațiile publice ale acesteia. Acest aspect a fost considerat de judecători suficient pentru a-i invalida candidatura, conform deciziei definitive a CCR.

BEC va analiza dosarele de candidatură depuse și, în cazul celor care nu sunt invalidate, acestea vor rămâne oficiale după ce se încheie termenul de depunere a contestațiilor, în următoarele două zile. Astfel, candidaturile validate de BEC și CCR vor intra în faza finală pentru alegerile prezidențiale.

Ultima oră