Spectacol despre dependența de jocuri video la Teatrul Gong Sibiu

Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu continuă să susțină educația și sănătatea mintală a tinerilor prin teatru. Vineri, 11 octombrie, de la ora 18:00, are loc spectacolul „Cartierul #3: Jocuri fără joacă”, în regia lui Victor Olăhuț.

Spectacolul este dedicat adolescenților și se concentrează pe una dintre cele mai actuale teme: dependența de jocurile video.

Textul este scris de Jennifer Haley. Spectacolul spune povestea unui cartier în care nouă adolescenți și familiile lor se confruntă cu efectele îngrijorătoare ale interacțiunii dintre lumea reală și cea virtuală. În acest context, jocurile video devin mai mult decât o distracție. Acțiunile din joc încep să aibă consecințe directe asupra vieților din afara ecranului.

Spectacol despre dependența de jocuri video la Teatrul Gong Sibiu

Spectacol pentru adolescenți și profesori, urmat de discuții cu un psiholog

Spectacolul va avea mai multe reprezentații în matineu. Acestea sunt organizate în circuit închis pentru elevi și profesori, oferind un cadru educațional și interactiv. Toate reprezentațiile sunt urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri (Q&A), moderate de psihologul Cristina Ösz, specializată în lucrul cu adolescenții. În cadrul acestor discuții, se vor aborda aspecte legate de dependența de jocuri video, cum ar fi cauzele și simptomele acestui fenomen. De asemenea, se vor analiza şi efectele sale asupra sănătății mintale.

„ Vom aborda cauzele și semnele acestor comportamente, dificultățile care pot apărea și cum putem normaliza solicitarea de ajutor psihoterapeutic specializat. Impactul adicției asupra sănătății mintale este unul profund, iar această sesiune devine un pas important în conștientizarea și prevenirea acestor efecte, atât pentru adolescenți cât și pentru părinți și comunitate,” a subliniat Adrian Tibu, managerul Teatrului Gong.

Spectacol despre dependența de jocuri video la Teatrul Gong Sibiu

Intrare gratuită în limita locurilor disponibile

Accesul publicului la spectacolul „Cartierul #3: Jocuri fără joacă” este gratuit, în limita locurilor disponibile. Astfel, evenimentul oferă o oportunitate valoroasă de a reflecta asupra impactului lumii virtuale asupra realității. Teatrul Gong vă invită să participaţi la acest eveniment artistic și educativ deopotrivă.

Ultima oră