Cod galben de inundații pe râurile din mai multe județe, printre care și Sibiu

Avertizările de inundații se intensifică. Hidrologii au emis un cod galben care vizează mai multe județe din țară, inclusiv Sibiu.

Conform datelor furnizate de Mediafax, se așteaptă scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, precum și viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundații locale.

Printre râurile afectate se numără și cele din bazinele hidrografice ale județului Sibiu. În special Cibin, atât în zona superioară, cât și în afluenții săi din bazinele mijlociu și inferior. De asemenea, se estimează creșteri de debite și niveluri pe anumite râuri. Există riscuri de depășire a cotelor de atenție. Avertizările se extind și la alte bazine din țară, inclusiv Olt, Argeș, Dâmbovița, Ialomița și Prahova.

Fenomenul va afecta, în mod special, râurile din județele Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui și Galați. Este important ca și locuitorii din Sibiu să fie atenți la eventualele condiții meteo extreme. Avertizarea hidrologică cod galben va intra în vigoare sâmbătă, la ora 15:00, și va rămâne valabilă până luni, la ora 12:00.

Ultima oră