Accident grav pe Valea Oltului. O tânără a murit iar alte 5 persoane sunt rănite

Pe data de 5 octombrie 2024, în jurul orei 16:00, un grav accident rutier s-a produs pe DN7, la km 221+400 m, în localitatea Racovița, județul Vâlcea.

În eveniment au fost implicate un autoturism și o autoutilitară. În urma accidentului a rezultat un bilanț tragic: o persoană decedată și alte cinci victime, dintre care trei în stare gravă.

Conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea (ISU), pompierii militari au intervenit de urgență cu forțe din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea și Stației de Pompieri Brezoi. La locul accidentului au fost trimise o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, două autospeciale de descarcerare, o autospecială de transport personal și victime multiple, o ambulanță SMURD, precum și trei ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ).

În urma impactului violent, trei persoane din autoturism au fost găsite încarcerate, inconștiente. Echipajele de descarcerare au reușit să le extragă rapid și să le predea echipelor medicale. Din păcate, una dintre victime, o tânără de 25 de ani din județul Argeș, nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Aceasta a fost declarată decedată la fața locului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea a declarat: „Victimele încarcerate au fost extrase rapid de către echipajele operative și au fost predate echipajelor medicale. Doi adulți și un minor cu politraumatisme au fost preluați de către echipajul SAJ și au început deplasarea către UPU Sibiu.”

Traficul pe DN7 a fost blocat complet.

Ultima oră