Vreme călduroasă vineri la Sibiu

România se pregătește pentru o zi variată din punct de vedere meteorologic vineri, 4 octombrie 2024. În regiunile Banat, Crişana și Maramureș, cerul va fi predominant înnorat, cu ploi slabe pe alocuri. Temperaturile în aceste zone vor fi apropiate de mediile multianuale, iar vântul va sufla slab și moderat.

În celelalte regiuni ale țării, vremea va fi mai caldă, cu temperaturi care vor depăși normele caracteristice acestei perioade. Maximele se vor încadra între 18 și 26 de grade, iar cerul va fi variabil, favorizând o atmosferă plăcută pentru activitățile în aer liber.

La munte, condițiile meteorologice se vor schimba semnificativ, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal pentru începutul lunii octombrie. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, iar spre seară și noapte și în restul masivelor montane. Se așteaptă cantități de apă pe arii restrânse de 20-25 l/mp și izolat de 30-40 l/mp, iar ploiile vor fi însoțite de descărcări electrice, spun meteorologii.

Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, unde rafalele vor depăși 70-80 km/h. Temperatura maximă în zonele montane se va situa între 20 și 29 de grade, iar cea minimă între 8 și 19 grade.

Cetățenii sunt sfătuiți să se pregătească pentru condiții meteo variate, mai ales în regiunile afectate de ploi, și să aibă în vedere ajustarea planurilor de activități în aer liber în funcție de prognoza meteorologică.

Ultima oră