Un nou trend printre șoferi la Sibiu. Merg cu mașinile pe trotuar printre pietoni (video)

Pe zi ce trece tot mai mulți șoferi au fost surprinși în trafic în timp ce conduc agresiv. Mai nou, șoferii optează pentru o nouă strategie pentru a evita aglomerația din trafic, circulă cu mașinile pe trotuar.

În ultima săptămână, două astfel de cazuri au fost surprinse în Municipiul Sibiu. Într-unul este vorba despre un șofer grăbit care depășește coloana de mașini, la o oră de vârf în Cartierul Arhitecților. Acesta a fost filmat în timp ce circula pe trotuar pe lângă pietonii care se deplasau regulamentar.

Cel de-al doilea caz nu implică un singur șofer, ci mai mulți. Din cauza aglomerației, cel puțini șase șoferi, toți cu numere înmatriculate de Sibiu, au fost surprinși circulând atât pe trotuar, cât și pe pista de biciclete în decursul zilei de joi, pe strada Școala de Înot. Imaginile au fost postate pe grupul de facebook.

Șoferii care circulă pe trotuar pentru a ocoli aglomerația și ajunge mai repede la semafor, încalcă legea rutieră. Constituie contravenție și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni nerespectarea regulilor privind circulația pe benzi, potrivit Codului Rutier. Astfel, șoferii care circulă cu mașina pe trotuar riscă suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 de zile și amendă cuprinsă între 990 și 1.320 de lei.

Ultima oră