Se strică vremea. Cod galben de ploi și vânt ”în reprize” la Sibiu

Meteorologii au emis o avertizare Cod galben de vânt puternic, valabil vineri în 11 județe din țară. De asemenea, vineri seara va intra în vigoare o altă avertizare de ploi care vizează 8 județe.

Potrivit ANM, avertizarea Cod galben de vânt vizează integral sau parțial județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov, Argeș, Vâlcea și Gorj.

În aceste zone, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăși 70…80 km/h.

Avertizarea este în vigoare vineri, între orele 10.00 și 21.00, scrie Mediafax.

O altă avertizare Cod galben de ploi intră în vigoare vineri la ora 23.00 și este valabilă până sâmbătă la ora 15.00. Aceasta vizează județele Cluj, Alba, Sibiu, Hunedoara, Vâlcea, Gorj, Mehedinți și Caraș-Severin. În aceste zone vor fi ploi însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

O nouă avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică va fi în vigoare sâmbătă de la ora 15.00 până duminică la ora 12.00. În intervalul menționat, în Moldova, cea mai mare parte a Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină.

ANM a emis și o informare, conform căreia din dimineața zilei de vineri și până în dimineața zilei de sâmbătă, temporar va ploua în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Oltenia, nordul Moldovei și nord-vestul Munteniei.

Sâmbătă vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică și luni, mai ales în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi averse, însoțite pe spații mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 20…30 l/mp și pe arii restrânse peste 40…50 l/mp.
În regiunile sudice și estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40…50 km/h.

Ultima oră